REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ukrajinci neradi gredo v vojsko: Od začetka leta poskušalo pobegniti več kot 2000 uradnikov

Ukrajinci neradi gredo v vojsko: Od začetka leta poskušalo pobegniti več kot 2000 uradnikovKijev pospešuje mobilizacijo... Tudi Ukrajinci pospešujejo - beg iz države. Vir: Posnetek zaslona, X

Ocenjuje se, da je letos poskušalo državo nezakonito zapustiti 2100 ukrajinskih uradnikov, je za tiskovno agencijo TSN povedal tiskovni predstavnik državne mejne službe Andrej Demčenko.

Demčenko je dejal, da se je nekoliko zmanjšalo število poskusov uporabe ponarejenih dokumentov za prečkanje meje na kontrolnih točkah, verjetno zato, ker je pridobivanje ponaredkov postalo težje.

Je pa dodal, da se je povečalo število poskusov prehoda meje zunaj uradnih kontrolnih točk.

Medtem ko Kijev pospešuje mobilizacijo zaradi velikih izgub na fronti, je varnostna služba objavila, da je uničila tri sheme za izogibanje mobilizaciji s ponarejenimi dokumenti.

Operacije naj bi vključevale skorumpirane uradnike in lažne dokumente, ki so jih »stranke« plačale med 1000 in 8000 dolarjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek