REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Grški premier: Financiranje Ukrajine ne sme iti na račun Evropejcev

Grški premier: Financiranje Ukrajine ne sme iti na račun EvropejcevMicotakis je opozoril, da je solidarnostni sklad Evropske unije premajhen in da sredstev skoraj ni več! Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Grški premier Kiriakos Micotakis je dejal, da Ukrajini ni mogoče dodeliti dodatnih sredstev v škodo podpornih ukrepov za prebivalce Evropske unije, ki trpijo zaradi katastrofalnih posledic naravnih nesreč.

»Za Ukrajino zahtevamo veliko več denarja, kar je dobro, ker jo bomo še naprej podpirali, vendar sem Evropskemu svetu v Granadi pojasnil, da za Ukrajino ni mogoče zagotoviti znatnih dodatnih sredstev, medtem ko je za evropske državljane, ki trpijo zaradi posledic naravnih katastrof, zagotovljeno veliko manj kot za Ukrajino,« je dejal Micotakis po neformalnem zasedanju Evropskega sveta v Španiji, poročajo atenski mediji.

Dodal je, da je solidarnostni sklad Evropske unije premajhen in da sredstev skoraj ni več.

Grčija je sredstva, ki jih ima na voljo, uporabila na najbolj prilagodljiv način v boju proti naravnim nesrečam, ki so jo doletele to poletje, prvo katastrofalni požari, nato poplave.

Micotaksi se je zavzel za povečanje solidarnostnega sklada za 2,5 milijarde evrov.

»Mislim, da je Evropski svet razumel ta stališča, čeprav je do splošnega dogovora še dolga pot,« je sklenil Micotakis.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek