REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaradi kokaina evakuirali Belo hišo, ga je izgubil pozabljivi odvisnik, sin predsednika ZDA?

Zaradi kokaina evakuirali Belo hišo, ga je izgubil pozabljivi odvisnik, sin predsednika ZDA?Očkov poredni sinko: Joe in Hunter Biden. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Kot da v ZDA nimajo že precej težav zaradi vse bolj dementnega predsednika in njegovega sina (ki je medtem priznal celo vrsto kaznivih dejanj), pač pa so oblasti morale Belo hišo v nedeljo še evakuirati, ker je tajna služba odkrila neznano belo snov.

Po odkritju neznane bele snovi je bila na teren poklicana ekipa za nevarne materiale, so potrdile oblasti.

Naposled se je izkazalo, da v resnici gre za - kokain.

Domovanje ameriškega predsednika Joeja Bidna so izpraznili »iz previdnosti«, potem ko so uniformirani uradniki tajne službe opazili »neznan predmet v kompleksu Bele hiše« na 18. ulici in aveniji Pennsylvania, je v nedeljo novinarjem povedal tiskovni predstavnik tajne službe.

Gasilska ekipa iz Washingtona DC je bila poslana, da oceni najdbo, medtem ko je tajna služba zaprla več ulic na območju okoli Bele hiše.

Hunter Biden
Na družbenih omrežjih so se v ZDA že pred leti tako norčevali iz Hunterja Bidna: »Kako zaslužiti 84.000 dolarjev mesečno z delom od doma - ukrajinski čudež! Kokain cel dan! Brez izkušenj! Postransko delo Hunterja Bidna!« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Služba nujne medicinske pomoči je snov kmalu ocenila kot »nenevarno« in ulice ameriške prestolnice so bile ponovno odprte.

Kokain je v ZDA narkotik s seznama II, kar pomeni, da ima velik potencial za zlorabo in zasvojenost. Nezakonito ga je posedovati brez zdravniškega recepta.

Skrivnostna snov je bila testirana in ugotovljeno je, da gre za »kokain hidroklorid«, so razkrili ameriški mediji.

Kokain je v ZDA narkotik s seznama II, kar pomeni, da ima velik potencial za zlorabo in zasvojenost. Nezakonito ga je posedovati brez zdravniškega recepta.

Lokalne oblasti naj bi bile v visoki pripravljenosti po incidentu v nedeljo zgodaj zjutraj.

Uporabniki družbenih omrežij so izkoristili priložnost in se norčevali iz sina predsednika Joeja Bidna Hunterja, čigar boji z odvisnostjo od mamil so dobro dokumentirani in priznani tako od očeta kot sina. Spomnili so, da se je Hunter Biden pred kratkim udeležil državniške večerje v Beli hiši.

Kdo je v Beli hiši užival kokain uradno (še?) ni znano, toda politični nasprotniki sumijo predsednikovega sina, ki se je v preteklosti že spopadal z odvisnostjo.

Morda pa so Hunterja res po krivici vnaprej osumili kot storilca, saj je knjižnica, kjer so mamilo našli, del rezidence ameriškega predsednika, ki je dostopen vodenim ogledom, in leži dve nadstropji pod zasebnimi prostori Joeja Bidna in njegove družine.

A nenavadnih okoliščin, ki kažejo, da tajne službe znova prikrivajo ravnanja predsednikovega sina je več.

52-letnega Hunterja so v Beli hiši zadnjič videli v petek, ko se je z očetom, prvo damo Jill, ženo Melisso in triletnim sinkom Beaujem odpravil v Camp David, dva dni preden so agentje tajnih služb za kratek čas ukazali evakuacijo predsednikove pisarne in rezidence.

Majhna vrečka s kokainom, najdena v knjižnici Bele hiše, se je po naključju znašla v isti sobi, kjer je Hunter Biden uporabljal svoj prenosni računalnik. Takoj po evakuaciji je tajna služba domnevala, da pripada Hunterju.

Prva družina se je v Belo hišo vrnila v torek na praznovanje dneva neodvisnosti ZDA.

FBI je takoj sporočil, da sina ameriškega predsednika ne sumi, da je izgubil zadevni kokain.

Vendar pa so dobro obveščeni viri iz Bele hiše za medije povedali naslednje: Majhna vrečka s kokainom, najdena v knjižnici Bele hiše, se je po naključju znašla v isti sobi, kjer je Hunter Biden uporabljal svoj prenosni računalnik. Takoj po evakuaciji je tajna služba domnevala, da pripada Hunterju. Bela hiša je nato na vse kriplje poskušala diskreditirati poročila ekipe Hazmat, ki je prva poročala, da je neznana snov - kokain.

Zanimivo je, da tajna služba ni pobrala prstnih odtisov z vrečke; saj je najbrž vedela, da jo je za seboj pustil - Hunter.

Vsi ameriškim demokratom naklonjeni mediji, tudi slovensko Delo, pa so takoj po izbruhu afere navedli vrsto primerov, ko so mamila v Beli hiši izgubljali razni obiskovalci...

In vsi po vrsti so znova pozabili navesti, kako resne posledice je imelo namerno prikrivanje dejstev o podatkih z računalnika Hunterja Bidena s strani FBI za ameriško demokracijo...

V ZDA sicer vsi poznajo fotografije iz časa Hunterjeve odvisnosti od mamil in druženja s prostitutkami, saj jih je sam shranil na svojem računalniku, ki ga je mimogrede pozabil v delawarski popravljalnici.

Tajna služba tudi ni pobrala prstnih odtisov iz vrečke, saj je vedela, da je kokain za seboj pustil - Hunter.

Lastnik je popravljeni Hunterjev računalnik (po pretečenem času za dvig) predal zveznemu preiskovalnemu uradu, prek odvetnika tedanjega republikanskega predsednika Donalda Trumpa pa je zgodbo o kočljivih fotografijah prišepnil New York Postu.

Vendar so vse tajne službe ZDA prikrivale obstoj teh dokazov in trdile, da gre za izmišljeno zgodbo, sad »ruskega vmešavanja« v ameriške predsedniške volitve.

Tudi mediji so te vsebine cenzurirali po navodilih tajnih agentov, enako so storili tudi lastniki družbenih omrežij, predvsem Facebooka/Mete. Že zato je imel sedanji predsednik nezasluženo prednost na zadnjih predsedniških volitvah leta 2020, ki so bile zaradi takšnega ravnanja državnih organov – res nefer in »ukradene« s strani simpatizerjev demokratov, kot je trdil Donald Trump.

Oblasti so spregledale tudi številne nepojasnjene milijone dolarjev, ki so prišli na račune sina predsednika ZDA v času, ko je bil Joe Biden podpredsednik v administraciji Baracka Obame.

Glede na poročilo, ki ga je v začetku leta objavil Urad Združenih narodov za droge in kriminal, je svetovna proizvodnja kokaina na rekordni ravni.

Zabeleženi so bili tudi rekordni zasegi tega mamila: V največji narko-podmornici doslej, na odprtem morju zunaj Nove Zelandije, in v belgijskih pristaniščih, kjer je bilo prestreženega kokaina toliko, da ga s standardnimi metodami ni bilo mogoče uničiti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek