REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruske oborožene sile likvidirale 60 plačancev iz »Gruzijske legije«

Ruske oborožene sile likvidirale 60 plačancev iz »Gruzijske legije«Skrajneži so bili vpleteni v brutalno mučenje in ubijanje ruskih vojakov v bližini Kijeva marca 2022, je sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

Ruska vojska je izvedla raketni napad na plačance iz »Gruzijske legije«, ki so sodelovali pri umorih in mučenju ruskih vojakov, so sporočili z ministrstva za obrambo v Moskvi.

Gruzijska legija... Nekoč. Vir: Posnetek zaslona, Telegram

»21. aprila je operativno-taktični raketni sistem 'Iskander' zadel skladišče orožja in kraj, kjer so bili tuji plačanci, ki so se nahajali v stavbi knjižnice v Konstantinovki v Ljudski republiki Doneck (DLR), v kateri je bilo 60 militantov tako imenovane ‘Gruzijske legije’. Približno še 20 plačancev pa je bilo resno ranjenih,« je zapisano v izjavi.

»Rusija je dokazala, da nima posebnih enot in nima izkušenj v primerjavi z Ukrajinci,« je oktobra 2022 za Al Jazeero Balkans povedal Mamuka Mamulashvili, vodja gruzijske vojaške enote, ki je tedaj poveljeval Gruzijski legiji... Vir: Posnetek zaslona, Facebook

Iz Moskve sporočajo še, da so bili skrajneži iz Gruzije vpleteni v brutalno mučenje in ubijanje ruskih vojakov blizu Kijeva marca 2022 ter da ima rusko obrambno ministrstvo informacije o vsakem tujem plačancu, vpletenem v ubijanje ruskih vojakov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek