REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ima Nemčija ukrajinsko zunanjo ministrico? Z Ukrajino bo do konca, ne glede na to, kar si mislijo njeni nemški volivci...

Ima Nemčija ukrajinsko zunanjo ministrico? Z Ukrajino bo do konca, ne glede na to, kar si mislijo njeni nemški volivci...Severni tok 2 in nemška zunanja ministrica, ki srčno skrbi le za Ukrajince, ne pa za nemške volivce. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Tudi če gredo Nemci na ulice zaradi dviga cen energije, mora Berlin podpreti Ukrajino z ohranitvijo sankcij proti Rusiji, je v sredo na konferenci v Pragi povedala nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock.

»Če dam obljubo ljudem v Ukrajini - 'Stojimo z vami, dokler nas potrebujete' - potem jo želim izpolniti. Ne glede na to, kaj si mislijo moji nemški volivci, jaz želim uresničiti obljubo ljudstvu Ukrajine,« je dejala Baerbockova.

Njena izjava še vedno sproža različne odzive.

Mnogi jo branijo, celo dopisniki slovenskih medijev, ki zvijačno poročajo, kako naj bi bila njena izjava menda iztrgana iz konteksta.

Toda zelo jasno se sliši, kaj je »zelena« (izvira namreč iz vrst stranke Zelenih / Die Grünen) zunanja ministrica Nemčije dejala: »Če dam obljubo ljudem v Ukrajini - 'Stojimo z vami, dokler nas potrebujete' - potem jo želim izpolniti. Ne glede na to, kaj si mislijo moji nemški volivci, jaz želim uresničiti obljubo ljudstvu Ukrajine,« je dejala Baerbockova.

»Moram biti jasna, da to velja, dokler me Ukrajina potrebuje,« je dodala, ko se je ozrla na sankcije Evropske unije proti Rusiji.

V Nemčiji se sedaj vrstijo kritike na njen račun.

Nemška zunanja ministrica je najboljša zunanja ministrica za Ukrajince, ne pa tudi za Nemce, ji očitajo kritiki.

Zdi se namreč, da je nemška zunanja ministrica najboljša zunanja ministrica za Ukrajince, ne pa tudi za Nemce, ji očitajo kritiki.

Mnenje Ukrajincev ji vsekakor več pomeni kot mnenje njenih sodržavljanov.

Nerodno je le to, da bodo na volitvah v Nemčiji znova glasovali nemški državljani in drugi z volilno pravico - ne pa Ukrajinci in predvsem kijevski režim, za katerega tako pridno dela Baerbockova.

Pri tem pa so rezultati tega dela takšni, da ima Nemčija pri sedanji porabi le še za okoli dva meseca plina...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek