REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemčija pred zlomom, nekdanji minister opozarja vlado: »Nujno odprite Severni tok 2, Bidnovi kreteni!«

Nemčija pred zlomom, nekdanji minister opozarja vlado: »Nujno odprite Severni tok 2, Bidnovi kreteni!«Oskar Lafontaine: »Kanclerja, ki podpira cilje ZDA za oslabitev nemškega in evropskega gospodarstva, lahko mirno imenujemo 'Bidnov bedak'.« Vir: Telegram, posnetek zaslona

Vse več Nemcev ne podpira več sankcij proti Rusiji, ki so Nemčijo, pa tudi celotno Evropo popeljale v slepo ulico.

Vse več je tudi opozoril, da sankcije proti Rusiji ne škodijo nikomur razen Nemčiji (in posredno seveda celotni Evropski uniji, tudi Sloveniji), katere gospodarstvo se zaradi pomanjkanja energije hitro sesuva.

Prehod na veliko dražji, utekočinjen plin (LNG), ki bi prihajal iz ZDA, bi Nemčijo stal kar milijardo evrov, zato Nemci vse bolj razmišljajo o odmiku od politike Washingtona in zahodnih zaveznikov do Moskve.

In kako zelo vojna na vzhodni fronti uničuje nemško gospodarstvo, pove podatek, da prvič po drugi svetovni vojni med najvrednejšimi podjetji na svetovnih borzah ni niti enega nemškega podjetja!

Bayerja ali Mercedesa ni več niti med prvih 100!

Nemčija ima zaradi inflacije in padca vrednosti evra tudi zunanjetrgovinski primanjkljaj, zato je Oskar Lafontaine, nekdanji šef nemške SPD in finančni minister v vladi Gerharda Schröderja sedanji vladi kanclerja Olafa Scholza poslal odprto pismo, v katerem zahteva čimprejšnje odprtje plinovoda z Rusijo Severni tok 2.

V plinovod Severni tok 2 je bilo vloženih okoli 10 milijard evrov, zdaj pa neuporaben leži na dnu morja.

Kancler Scholz je Putinov norec ali Bidnov kreten, če mu to bolj ustreza. Obe državi služita denar, Nemčija in EU pa propadata.

»Če vam je mar za vaše ljudi, obstaja samo ena rešitev, odprite Severni tok 2 in preprečite najhujše.

Tako kot se Američani že 100 let trudijo preprečiti zlitje nemške tehnologije z ruskimi surovinami, bi morala zvezna vlada končno spoznati, da sankcije ne škodijo ZDA in Rusiji, temveč predvsem Nemčiji in Evropi.

Kancler Scholz je Putinov norec ali Bidnov kreten, če mu to bolj ustreza. Obe državi služita denar, Nemčija in EU pa propadata.

Nobena zvezna vlada nima pravice obubožati milijonov Nemcev in uničiti nemško gospodarstvo,« je sporočil Oskar Lafontaine nemškemu kanclerju Olafu Scholzu.

Ameriški politiki je uspelo močno oslabiti konkurenčnost nemškega in evropskega gospodarstva.

»Nemški politiki nočejo razumeti, da je deklarirani cilj ZDA ostati edina svetovna velesila, to pa od vas zahteva, da oslabite ne samo kitajsko ali rusko, ampak tudi nemško in evropsko gospodarstvo, da konkurenca ne postane premočna. Da bi to delovalo, so potrebni politiki, ki so dovolj neumni, da te strategije ne spregledajo in postanejo nezavedni pomočniki te politike.

ZDA so v tem pogledu izjemno uspešne. Da bi industrija ostala konkurenčna, potrebuje poceni energijo.

Ameriški politiki je uspelo močno oslabiti konkurenčnost nemškega in evropskega gospodarstva. Medtem pa naša industrija za plin plačuje veliko višjo ceno kot ameriško gospodarstvo. Kanclerja, ki podpira cilje ZDA za oslabitev nemškega in evropskega gospodarstva, lahko mirno imenujemo 'Bidnov bedak',« je prepričan Lafontaine, ki se je leta 2012 zaradi bolezni sicer umaknil iz aktivne politike.

Vendar njegov poziv vlada v Berlinu še naprej ignorira.

Tudi njegova soproga Sahra Wagenknecht je v intervjuju za Bild TV opozorila, da politika sankcij proti Rusiji - ni obrodila sadov.

Sahra Wagenknecht se zavzema za odpravo sankcij proti Rusiji.

Opozarja, da so bile sankcije avtogol in ne dajejo želenega učinka, torej uničenja Rusije.

Nemško gospodarstvo pa vse bolj tone...

Marca letos je Oskar Lafontaine odstopil tudi iz stranke Levica (Die Linke), ki jo je ustanovil in tri leta tudi vodil, razočaran nad politiko, ki jo v določenih zveznih  deželah podpira tudi njegova nekdanja stranka.

Nemčija je v zadnjem času več kot 100 milijard evrov vložila v oboroževanje.

In niti centa več v izobraževanje...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek