REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj se dogaja na ukrajinski fronti? Tri animacije ob glasbi preganjanih ruskih kompozitorjev pojasnijo vse

Kaj se dogaja na ukrajinski fronti? Tri animacije ob glasbi preganjanih ruskih kompozitorjev pojasnijo vseBitka v Ukrajini - videz in resnica... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Kaj se dogaja na ukrajinski fronti?

Tri animacije ob glasbi na Zahodu preganjanih ruskih kompozitorjev pojasnijo vse, predvsem pa dogajanja zadnjih dni, od 12. junija pa do danes.

Jasno se vidi, kako ruska vojska (rdeče) napreduje in kako ukrajinske sile (modro) napadajo mesta daleč v zaledju ruskega območja.

Vse to pa ob spremljavi del Čajkovskega, Prokofjeva, Rimski-Korsakova in Šostakoviča.

Javnosti jih je tvitnil profesor Marcello Ferrada de Noli, ki razkriva še druga zavajanja zahodnih medijev.

Sporočilo zahodnim državam, ki so z neverjetno bestialnostjo prepovedale tudi vse kulturne stike med zahodnimi narodi in Rusijo (prepovedovale so celo koncerte ruskih klasikov, sodobnih izvajalcev ali koncerte z ruskimi skladbami!) je jasno: ruske kulture ne morete izbrisati!

Glejte, kako napredujemo – ob ruski glasbi, ki je last vsega človeštva!

Ruska vojska je skupaj z zaveznicami iz Ruske federacije sicer osvojila Severodoneck, ukrajinske sile pa se v težko prehodnem delu mesta, ob reki, skrivajo le še v industrijskem kompleksu tovarne Azot.

Gre v bistvu za staro novico, ki so jo na Zahodu mediji sporočili šele s 14-dnevno zamudo.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je namreč ukazal vojakom, da naj se predajo, civilistom (ki so jih Ukrajinci imeli za živi ščit) pa bo omogočen prost prehod v druge dele osvobojenih in osamosvojenih republik v Donbasu.

Situacija je zelo podobna kot nekoč v Azovstalu.

In čeprav se zdi, da se fronta ne premika - to seveda ni res.

In čeprav se zdi, da se fronta ne premika - to seveda ni res.

Rusija je namreč skupaj z oboroženimi silami obeh osamosvojenih republik doslej osvobodila večji del donbaške regije.

Ni slabo ob nekaj več kot treh mesecih bojev, pri katerih Ukrajini ob koordinaciji in podpori ZDA ter NATO pakta pomaga več kot 50 držav.

Vse skupaj pa se je seveda začelo zaradi druge bestialnosti - ukrajinskega režima, ki je že leta 2014 neusmiljeno napadal civiliste.

Odprte oči Irine Kukuruze, ubite v raketnem napadu ukrajinske vojske na civilna območja v vzhodni Ukrajini leta 2014 obtožujejo svet še danes.

In na enak način, ne da bi zahodne države izrekle eno samo kritiko, ukrajinski neonacisti še v tem trenutku napadajo pretežno ruska mesta na vzhodu Ukrajine.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek