REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako Melania uničuje Ameriko: Grishamova razkrila šokantna dejstva o nekdanji prvi dami ZDA iz Slovenije

Kako Melania uničuje Ameriko: Grishamova razkrila šokantna dejstva o nekdanji prvi dami ZDA iz SlovenijeMelania se je morala odzvati urno... Vir: Twitter
Stephanie Winston Wolkoff, nekoč zaupnica ameriške prve dame, je za Daily Beast zapisala, da je Melania »vpletena v uničenje Amerike.«

Kmalu po tem, ko so privrženci Donalda Trumpa prebili barikade pred Kapitolom 6. januarja letos je Stephanie Grisham, nekdanja tiskovna predstavnica Bele hiše in v tem trenutku tiskovna predstavnica ameriške prve dame Melanii Trump poslala naslednje sporočilo: »Ali želite 'čivkniti', da so miroljubni protesti pravica vsakega Američana, da pa ni prostora za nezakonitosti in nasilje?«

Toda Melania ji je na kratko in jedrnato odgovorila: »Ne.« (»No.«)

S tem se na vrhuncu protestov Melania sploh ni želela opredeliti do njih, ker najbrž ni hotela, da bi bilo videti, kakor da se je distancirala tudi do svojega soproga, Donalda Trumpa, ocenjujejo nekateri poznavalci razmer v ZDA.

Kljub temu je presenetljivo, da se ni odločila ali pa se ni upala podpisati niti pod stavek, ki v ničemer ni zelo oster in Trumpa sploh ne omenja, pač pa izraža zgolj stališče, ki je povsem običajno za vsako urejeno družbo.

Grishamova se je namreč odločila prekiniti molk o družini Trump in o klanu Trumpovih za 5. oktober napoveduje izzid svoje nove knjige.

V tistem trenutku, ko je Trumpova drhal vdrla v hram ameriške demokracije je bila Melania v Beli hiši in se pripravljala na fotografiranje preproge, ki jo je izbrala, ob tem ji niti na misel ni prišlo, da bi v luči dogodkov na Kapitolu poziranje odpovedala, razkriva Grishamova v prihajajoči knjigi »Zdaj bom odgovorila na vaša vprašanja: Kaj sem videla v Trumpovi Beli hiši«.

Melania je, tako kot njen mož, očitno menila, da so bile novembrske volitve nelegitimne, zmaga Joeja Bidna pa vprašljiva.

Pravico do objave odlomkov iz knjige Grishamove pa je ekskluzivno pridobil ugledni bruseljski portal Politico.

Grishamova, večletna zvesta Trumpova spremljevalka, ki je odstopila v nekaj urah po izmenjavi besedila s takratno prvo damo, prav tako piše, da je nekajkrat vprašala Melanio, ali naj se med tranzicijo oblasti obrne na prihajajočo prvo damo - Jill Biden, glede določila termina za tradicionalni inavguracijski čaj.

Melania pa ji je namesto odobritve sestanka z Bidnovo odvrnila, da naj raje pogledajo, »kaj počne Zahodno krilo«. S tem je Melania, tako kot njen mož, očitno menila, da so bile novembrske volitve nelegitimne, zmaga Joeja Bidna pa vprašljiva.

Iz pisarne Melanie Trump so pred objavo knjige Stephanie Grisham brž poslali sporočilo za javnost.

V njem so zapisali: »Namen te knjige je očiten. Gre za poskus, da bi se odkupila po slabem delu tiskovne predstavnice, neuspešnih osebnih odnosih in neprofesionalnem vedenju v Beli hiši. Z lažjo in izdajo si prizadeva pridobiti veljavo in denar na račun gospe Trump.«

Pritlehna omemba »neuspelih osebnih odnosov« se verjetno nanaša na preteklo razmerje Grishamove z nekdanjim Trumpovim pomočnikom Maxom Millerjem.

Politico je julija poročal, da se je ta zveza »končala, ko jo je pritisnil ob steno in jo udaril v obraz v svojem stanovanju v Washingtonu, potem ko ga je obtožila, da jo je varal, on pa je zanikal obtožbe.«

Zapisala pa je, da jo je skop in brezčuten odgovor Melanie na njeno vprašanje 6. januarja »zlomil«, saj je dolgo časa branila prvo damo pred očitki, da je diletantka tipa Marie Antoinette.«

Melania je 11. januarja letos - po dogodkih 6. januarja, ki so osupnili Ameriko in ves svet - sicer izdala kratko izjavo, v kateri je zapisala, da je »osupla in razočarana nad tem, kar se je zgodilo prejšnji teden«, pri tem pa je omenila »zlobne trače, neupravičene osebne napade in lažne, zavajajoče obtožbe - od ljudi, ki si želijo biti pomembni.«

S tem se je verjetno odzvala na obtožbe njene nekoč tesne prijateljice Stephanie Winston Wolkoff, ki je le nekaj dni pred tem za Daily Beast zapisala, da je Melania »vpletena v uničenje Amerike.«

Grishamova se je Trumpovi predvolilni predsedniški kampanji pridružila leta 2015 in kljub pomislekom ostala v Beli hiši skoraj do konca.

Zapisala pa je, da jo je skop in brezčuten odgovor Melanie na njeno vprašanje 6. januarja »zlomil«, saj je dolgo časa branila prvo damo pred očitki, da je »diletantka tipa Marie Antoinette.«

Zdaj, piše Stephanie Grisham, Melanio vidi kot »obsojeno francosko kraljico.«

Grishamova v svoji novi knjigi zapiše, da je bila »šokirana«, ko je izvedela, da se Melania v bistvu strinja z mnenjem Donalda Trumpa, da so bile novembrske volitve ukradene.

Polna prezira. Premagana. Odtujena.

Čeprav ne bi smelo biti veliko presenečenje, da je Melania stala ob strani svojemu soprogu ob pomembnih vprašanjih, kot so volitve, Grishamova v svoji novi knjigi zapiše, da je bila »šokirana«, ko je izvedela, da se Melania v bistvu strinja z mnenjem Donalda Trumpa, da so bile novembrske volitve ukradene.

Melania je namreč Grishamovi povedala, da se je »zgodilo nekaj slabega« in da rezultati volitev niso legitimni.

Nato sploh ni poslušala, ko ji je Grishamova poskušala razložiti, da so na vseh volitvah majhne nepravilnosti, da pa ni bilo velike zarote, da bi Trumpa po krivici odstranili s položaja.

Knjiga Grishamove naj bi izšla 5. oktobra.

Vir iz založniške hiše je dejal, da se »Stephanie zaveda, da s to knjigo dreza v gnezdo sršenov.«

»Stephanie pozna skrivnosti o Donaldu Trumpu, ki jih niti prva dama ne pozna.«

Po navedbah vira knjiga vključuje potencialno neprijetne informacije tudi o drugih uradnikih, s katerimi se je Grishamova v času svojega bivanja v Beli hiši zapletla.

Med njimi sta tudi Trumpov zet Jared Kushner in Mark Meadows, ki sta jo odstavila kot tiskovno predstavnico Bele hiše.

»Stephanie pozna skrivnosti o Donaldu Trumpu, ki jih niti prva dama ne pozna,« je dejal vir.

»Skrivnosti, za katere Melania niti noče, da bi jih vedela. In v tej knjigi bodo!«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek