REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski znanstvenik predstavil najbolj učinkovit način zaščite pred koronavirusno boleznijo covid-19 brez cepiva

Ruski znanstvenik predstavil najbolj učinkovit način zaščite pred koronavirusno boleznijo covid-19 brez cepivaOddelek za zdravje v Moskvi. Vir: Twitter

Sergej Netesov, doktor bioloških znanosti, vodja laboratorija za bionanotehnologijo, mikrobiologijo in virologijo na Državni univerzi v Novosibirsku in dopisni član Ruske akademije znanosti, pravi, da se lahko pred novim koronavirusom SARS-CoV-2 in njegovim različicam zaščitite tudi brez obveznega nošenja mask in cepljenja.

Novica bo mnoge, predvsem pa anticepilce, naravnost navdušila.

Vendar v sebi skriva tudi rahlo presenečenje. Lahko bi rekli celo - past.

Skafander - obleka bližnje prihodnosti? Vir: Twitter

Če se nočete cepiti ali nositi maske, po tem ni dvoma, da vam ne uide - skafander.

»Ta tehnologija je že dolgo znana - zaščitna obleka s filtri. Vendar če ste zaposleni, če vaš otrok hodi v vrtec ... Otroci so mimogrede eden najpomembnejših dejavnikov širjenja okužbe, ker obiskujejo vrtce in šole brez respiratorjev,« je opozoril.

Ruski znanstvenik ob tem opozarja, da je edini način za resen boj proti koronavirusu čim prejšnje cepljenje in obvezno nošenje mask povsod, kjer so ljudje, poroča portal Russia Beyond.

Usoda epidemije je tako neposredno odvisna le od ljudi.

»Ljudje iz nekega razloga verjamejo le v težke stvari, vendar ne razumejo, da je glavni dejavnik za okužbo ravno njihovo lastno obnašanje,« je sklenil ruski specialist.

Ruski znanstvenik predstavil najbolj učinkovit način zaščite pred koronavirusno boleznijo covid-19 brez cepiva
Anticepilce čaka težka izbira? Skafander ali bolezen? Vir: Twitter

Medtem so v samem središču ruske prestolnice odprli največji cepilni center v Evropi za cepljenje proti koronavirusni bolezni covid-19.

Ukrep zadeva zaposlene v storitvenem sektorju, trgovini, izobraževanju, stanovanjskih in komunalnih storitvah ter prometu. 24. junija so bili na ta seznam dodani dostavljavci, vključno s kurirji.

Novico je sporočil župan Moskve Sergej Sobjanin.

Sobjanin je naznanil, da cepilni center v sosednjem moskovskem GUM-u ne more sprejeti vseh, ki bi se želeli cepiti, tam je tudi zaradi majhnih prostorov nemogoče zagotoviti socialno distanco.

Zato so odprli novo cepilno točko v Gostinem Dvoru, ki naj bi nekako nadomestila GUM. Poudaril je, da je to največja točka v Moskvi in da lahko na dan sprejme tudi do 6000 ljudi.

Župan Moskve je pred časom dejal, da je bilo s prvo komponento cepiva proti covid-19 cepljenih tri milijone Moskovčanov. Po njegovih besedah ​​je kljub zmanjšanju obolevnosti stopnja hospitalizacije še vedno »na zelo visoki ravni«.

Moskva je 16. junija uvedla obvezno cepljenje za 60 odstotkov zaposlenih v prestolnici Rusije. Ukrep zadeva zaposlene v storitvenem sektorju, trgovini, izobraževanju, stanovanjskih in komunalnih storitvah ter prometu.

24. junija so bili na ta seznam dodani dostavljavci, vključno s kurirji.

Kasneje je še nekaj ruskih regij uvedlo obvezno cepljenje za nekatere kategorije državljanov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek