REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Umetniška duša«: premier razkril, kaj je želel početi. »Nikoli nisem imel ambicij voditi Vlado, po naključju sem v politiki«

»Umetniška duša«: premier razkril, kaj je želel početi. »Nikoli nisem imel ambicij voditi Vlado, po naključju sem v politiki«Rama, Janša in njun stripovski vzornik ... Vir: Twitter

Slovenski premier Janez Janša, ki vse pogosteje izraža poetska nagnjenja in s sodržavljani rad komunicira prek verzov, glede umetniških ambicij ni osamljen na evropskem političnem parketu.

Tako je tudi albanski premier Edi Rama presenetil domačo in svetovno javnost z izjavo, da je v politiko zašel po naključju in ne prav rad, ker je od nekdaj sanjal, da bi bil - umetnik.

»Vedno me je izpolnjevalo z navdušenjem življenje umetnikov, slikarjev in profesorjev lepih umetnosti, celo do te mere, da v resnici nikoli nisem imel ambicij biti premier,« je za francosko izdajo revije Forbes priznal Rama.

Za francoske bralce revije Forbes je ob tem še potarnal, da se med domačimi, doma »v Albaniji počuti nerazumljenega«, piše portal Exit.news.

Izpostavil je dejstvo, da je »dolgo okleval glede vstopa v politiko,« ko so mu ponudili ministrsko mesto, a se je naposled odločil povabilo sprejeti, ker je »želel nekaj narediti za svojo domovino.«

Regarding Albania’s [lack of] progress in the EU accession, Rama spoke of “a very complicated context at the global and European level.”

Objavil/a Exit - Explaining Albania dne Torek, 01. december 2020

»Albanija je imela zelo težko preteklost, najtežjo od vseh komunističnih držav, zato sem bil neučakan, da bi sodeloval pri njeni obnovi,« je pojasnil svoje motive za opustitev sanj o karieri tankočutnega umetnika.

Na koncu se je rahlo pritožil čez sodržavljane, češ da je razočaran, ker ne razumejo njegovo žrtev, saj ga v času, ko je bil župan Tirane, niso tako vneto kritizirali kot zdaj, ko je predsednik vlade.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek