REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Radence smo včasih imeli za resno turistično destinacijo. Odkar je župan Leljak, zgolj še za zdraharsko destinacijo«

»Radence smo včasih imeli za resno turistično destinacijo. Odkar je župan Leljak, zgolj še za zdraharsko destinacijo«Roman Leljak, zanikovalec ustaških zločinov. Vir: Twitter

Župan Radencev, kradljivec denarja iz pisem vojaških rekrutov in znani zanikovalec ustaških zločinov Roman Leljak v Radencih s spremembo Titove ulice še vedno deli in razburja ljudi.

Mesto pa izgublja tudi v turističnem pogledu.

Potem ko je njegov odlok o spremembi imena Titove ulice ustavilo Ustavno sodišče, se je odločil za referendum, ki ga vidi kot referendum o svojem lastnem županovanju.

Medtem hodi po svetu in si nabira finance za svoje nove projekte falsificiranja zgodovine.

Pomagalo mu ni niti to, da je ulico želel politično všečno preimenovati v Ulico slovenske osamosvojitve.

Tito na bankovcu in spomenik v Alžiru - po svetu jih je še veliko
Tito na bankovcu in spomenik v Alžiru - po svetu jih je še veliko. Vir: Twitter

Številni prebivalci Radnencev pa v njegovem delu vidijo zgolj sejanje razdora in retuširanje zgodovine, ki bi jim povzročilo dodatne stroške.

Titove ulice, pa tudi kipi namreč stojijo po vsem svetu in v tujini nikogar ne motijo tako, kot Titova ulica v Radencih moti župana Leljaka.

Titove ulice lahko najdemo od ZDA do Mehike in Alžirije.

Lik Josipa Broza Tita se je zaradi njegovega prispevka k dekolonizaciji sveta pojavil celo na bankovcih republike Gvineje.

Mesto Radenci pa zato izgublja tudi v turističnem pogledu.

Vsa poročila iz tega mesta so medijsko negativna, to pa ni dobro za turizem.

Kot je ocenil Brane Gruban, so bili Radenci nekoč resna turistična destinacija – danes pa je to samo še »zdraharska destinacija.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek