REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Se zgodovina zarotništva ponavlja? Obdukcijo Epsteina nadziral patolog, ki je obduciral Kennedyja

Se zgodovina zarotništva ponavlja? Obdukcijo Epsteina nadziral patolog, ki je obduciral KennedyjaNenavaden trio: Jefrey Epstein, JFK in razvpiti patolog dr. Michael Baden

Obdukcija trupla sprevrženega milijarderja Jeffreyja Epsteina, množičnega posiljevalca otrok, ki se je v soboto domnevno ubil v newyorškem zaporu, kjer je čakal na sojenje zaradi trgovine z mladoletnicami in zarote pri trgovini z mladoletnicami za spolno izkoriščanje, je razkrila, da je Epstein utrpel več zlomov vratnih vretenc in kosti.

Novo odkritje je le še poglobilo dvome glede skrajno sumljivih okoliščin Epsteinove smrti, opozarja Washington Post, sklicujoč se na vire iz kroga preiskovalcev.

Zlomljena naj bi bila namreč tudi podjezičnica, kar se po navedbah strokovnjakov pojavlja pri obešencih, še posebej starejših, mnogo pogosteje pa pri žrtvah, ki so umrle nasilne smrti.

Skratka, novi izsledki nakazujejo, da je bil Epstein - zadavljen.

Jonathan Arden, predsednik Ameriškega nacionalnega združenja mrliških oglednikov, je dejal, da se podjezičnca lahko zlomi v številnih okoliščinah, vendar pogosteje pri umorih z davljenjem kot samomorilskih obešanjih.

Najnovejše ugotovitve so zadnje v nizu bizarnih podrobnosti o smrti milijarderja pedofila, ki je do zdaj sprožil vrsto teorij zarote o tem, kako je sploh mogoče, da je umrl v celici zapora pod zvezno jurisdikcijo ZDA.

Sumljive okoliščine Epsteinovega domnevnega samomora so razlog, da je mrliška oglednica mesta New York Barbara Sampson že v ponedeljek sporočila, da je obdukcija sicer končana, vendar pa vzroka smrti sploh ne more (še) potrditi.

Na vprašanje glede poškodb vratu je po pisanju Washington Posta odgovorila, da noben posamezni dejavnik ne more sam zagotoviti celovitega odgovora o tem, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Varovanje v newyorškem zaporu, v katerem je bil zaprt pedofilski milijarder je sicer tako strogo, da sploh ni mogoče, da bi se Jeffrey Epstein v celici lahko ubil sam, je prepričan tudi nekdanji jetnik, ki je bil zaprt v istem zaporu.

Fox News je objavil pogovor z jetnikom Metropolitanskega popravnega centra v spodnjem Manhattanu, kjer so v zaporniški celici našli obešenega in »neodzivnega« Epsteina.

Ta naj bi storil samomor z obešanjem.

Nekdanji zapornik, ki ni želel biti imenovan pa trdi, da je to – nemogoče.

Zaporniška celica - ni jasno, kje bi se milijarder Jeffrey Epstein sploh lahko obesil
Ni možnosti, da se zavežeš na karkoli. Imaš rjuhe, toda te so tanke kakor papir in ne dovolj močne.

»Med tlemi in stropom je okoli dva in pol, skoraj tri metre. Ni možnosti, da se zavežeš na karkoli. Imaš rjuhe, toda te so tanke kakor papir in ne dovolj močne. On je bil težek okoli 100 kilogramov. S temi rjuhami? Ni šans! Ko te opazujejo zaradi samomora, te dajo v prisilni jopič. Vedo, da se tako ne moreš poškodovati. Oblečejo te v pajaca. Vse je temno rjave barve. Se bi dalo narediti karkoli iz postelje? Ne. Obstaja kovinski okvir, vendar ga ne moreš premakniti. Ni niti svetilke in ne palic. Nimate dovolj 'sredstev' torej, da bi naredili instrument za povzročitev smrti. Če hočeš napisati pismo, ti dajo svinčnik z radirko in enkrat na teden kos papirja. Nič v celici ni trdo ali iz kovine. In če ste ali niste pod nadzorom, je vsakih devet minut na vratih policist,« poudarja nekdanji zapornik.

»Tam je 80 ljudi, v celici sta lahko le dva. Toda ne verjamem, da je imel zdaj ta možakar sojetnika. Bil je preveč pomemben ... Zdi se, ko ste tam, kot da ste žival in so vas spravili v psarno … Staršem sem rekel, naj ne pridejo tja. Bog ni bil v tej stavbi. V poslopju sem doživel nekaj težkih incidentov. Kar se je zgodilo, je pustilo trajne posledice name. Nekateri stražarji so tudi precej 'odbiti'. Vedo, da fantje trpijo. Vedo nekaj, kar preostali svet ni videl, vedo, da v tej državi obstaja takšen kraj, in včasih 'odlepijo.' Če pazniki vidijo, da se moški lomi, vam bodo pomagali, da se zlomite. Toda trdno sem prepričan, da Jeffrey Epstein ni storil samomora. To se enostavno ni zgodilo je prepričan nekdanji zapornik istega zapora.

Toda – veliko razlogov za to, da Epsteina vidijo mrtvega so imeli številni zelo vplivni ljudje, ki so se prav tako kakor Jeffrey Epstein radi zabavali z »njegovimi seksualnimi igračami« - mladoletnimi najstnicami.

Pomenljivo je tudi dejstvo, da avtopsija, pri kateri je sodeloval tudi patolog Epsteinove družine, naj bi bila že dneve nejasna glede vzroka smrti.

Da je nejasen vzrok Epsteinove smrti, je potrdila uradna mrliška oglednica mesta New York Barbara Sampson.

Jasno je tudi, da je bil pred smrtjo Epsteina paznik umaknjen z delovnega mesta, nadomeščala pa ga je neka druga oseba.

Drug paznik pa je zaradi pomanjkanja osebja delal že peto naduro zaporedoma.

Menda sta potem tudi ponaredila dokumentacijo o dogajanju v zaporu v času Epsteinovega samomora.

Zaradi prvega poskusa samomora bi moral biti Epstein tudi pod nadzorom kamer, imeti pa bi moral tudi sojetnika - vendar je bil v celici sam, kamere pa niso snemale ...

Kar je odprlo številna nova vprašanja, nekateri mediji pa celo poročajo, da - dokler ni popolnoma jasen vzrok smrti in glede te podani prepričljivi dokazi - se mora sam primer obravnavati kot umor in ne samomor ...

Pri tem je pomenljivo, da se je 38 minut, predno so mediji sploh objavili, da je Epstein mrtev, na spletni strani 4chain objavil zapis, v katerem je anonimnež sporočil, da je Epstein mrtev in da naj ga ne sprašujejo, kako to ve.

Gre za desničarsko spletno stran.

Po vprašanjih ostalih uporabnikov omenjene spletne strani, ali lahko sporoči več, je pojasnil, kako so Epsteina v zaporu oživljali 40 minut, mu vbrizgali sredstvo, ki preprečuje kisanje krvi in ga nato še 20 minut zaman oživljali v bolnišnici.

Glede na medicinske termine je verjetno, da je to zapisal nekdo od tistih reševalcev, ki so bili prvi na kraju dogodka.

Če ga najdejo, mu seveda grozi najmanj izguba službe.

Naposled so se na socialnih omrežjih pojavili tudi posnetki odvoza Epsteinovega trupla iz zapora, kjer so fotografi ujeli posnetek dela njegove glave.

Analitiki s spleta so se takoj skoncentrirali na preučevanje ušesa moškega na fotografiji in kmalu ugotovili, da je oblika ušesa drugačna od Epsteinove in da je morda zato Epstein v resnici živ, zdrav in na varnem, odpeljano truplo pa naj ne bi bilo Epsteinovo, ampak nekega brezdomca.

Ni malo tistih, ki Epsteinovo smrt povezujejo s še danes aktualnimi teorijami zarot o umoru predsednika ZDA Johna Fitzgeralda Kennedyja (znanega tudi po inicialkah JFK) pred 56 leti.

Tudi zato, ker moški, ki je bil glavni strokovnjak za obdukcijo v zadevi atentata na JFK-ja, zdaj nadzira tudi obdukcijo - Jeffreyja Epsteina!

Gre za slavnega dr. Michaela Badena, ki je bil glavni patolog tudi v primeru predsednika ZDA JFK-ja ter atentata na dr. Martina Luthra Kinga.

Zvezdniški patolog, kot mu pravijo ameriški mediji, je bil je prisoten na zahtevo Epsteinove družine.

To sicer ni nekaj neobičajnega. Prisotnost zasebnega patologa lahko družinam da nekaj več informacij o smrti najbližjih, saj uradne preiskave lahko trajajo tudi tedne ali mesece.

Omogoča tudi večjo nepristranskost.

Po drugi strani sam Michael Baden v svoji knjigi »Nenaravna smrt: priznanja medicinskega raziskovalca« iz leta 1990 piše, da kadar nenaravne smrti umrejo zvezdniki, tedaj »tudi avtopsije ne ustavijo - špekulacij.«

V tem trenutku se marsikomu zdi, da bo Epsteinova smrt končala zavita v tančico skrivnosti, tako kot atentat na JFK-ja.

Za razrešitev te uganke pa je ključen odgovor na vprašanje, kdo je imel korist zaradi Epsteinove smrti?

To so nekateri od najbolj vplivnih in močnih ljudi našega časa, ki so bili tesni prijatelji Jeffreyja Epsteina.

Med njimi denimo dva predsednika Združenih držav Amerike - sedanji Donald Trump in nekdanji Bill Clinton.

V pisani druščini milijarderjev in milijonarjev je tudi britanski princ Andrew ob razvpitem savdskem princu Mohamedu bin Salmanu, sicer svetovno znanemu zaradi brutalnega umora novinarja Džamala Hašodžija v Carigradu oktobra leta 2018.

Ob cvetoberu znanih politikov (med ostalimi se sedaj omenja tudi Al Gore, podpredsednik ZDA iz časa Billa Clintona) in poslovnežev, pa so na seznamu Epsteinovih sostorilcev še številni igralci in drugi deležniki iz sveta zabavne industrije ...

Domišljijo buri tudi poročilo CBS News, ki razkriva, da so se v času Epsteinovega domnevnega samomora iz celice slišali hrup in - kričanje.

Zato splošno prepričanje v javnosti, da Epsteinov samomor dejansko ni bil samomor – najbrž res ni neutemeljeno.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek