REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Seksualni plenilec odnesel v grob skrivnost templja na Deviških otokih. Je služil za zlorabo mladoletnic?

Seksualni plenilec odnesel v grob skrivnost templja na Deviških otokih. Je služil za zlorabo mladoletnic?Epstein in njegove žrtve, mladoletnice Vir: Miami Herald

O življenju Jeffreyja Epsteina, ki so ga včeraj našli obešenega v newyorški zaporniški celici, in izvoru njegovega bogastva je zelo malo znanega.

Kot pravi stari pregovor, mrtva usta ne govorijo.

In zdaj so usta razvpitega 66-letnega milijarderja in finančnika, obtoženega spolnega izkoriščanja mladoletnic, za vedno utihnila.

Mnogi so si ob tej novici oddahnili.

Med njimi tako nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton kot sedanji Donald Trump, pa britanski princ Andrew, številni tuji predsedniki in svetovni voditelji, igralci, znani poslovneži, profesorji uglednih svetovnih univerz, ki so do včerajšnje novice o samomoru svojega nekdanjega tesnega zaupnika in prijatelja Jeffreya Epsteina - vsi po vrsti trepetali ne le za lasten ugled, ampak, da bodo ob Epsteinu tudi sami končali za zapahi …

Javnost in predvsem njegove žrtve pa so komaj čakali na njegovo pričevanje pred sodiščem ...

»Epsteinov samomor je končal kazenski postopek zoper njega, ta zadeva je končana, ker v obtožnici nihče drug ni bil obtožen,« zdaj razočarano sklepajo ameriški mediji.

Epsteinova smrt je tako za seboj pustila več odprtih vprašanj, kot odgovorov.

Pedofilski škandal, v katerega so zabredli številni zelo vplivni moški, je zdaj skupaj z Epsteinom - pometen pod preprogo.

»Za seboj je pustil kaos. Ni nujno, da ste teoretik zarote, da bi dojeli, da smo priče hudobnega prikrivanja, da bi se zaščitilo veliko moških na vplivnih položajih. Morali bi biti bizarno naivni, da ne bi spregledali tega zla,« opozarja analitik Laurence Tribe.

Epstein je bil namreč obtožen, da je vodil sofisticiran, eliten, zaprt krog trgovanja s spolnimi sužnjami, ki so bile mladoletne, saj jih je prodajal ali podarjal prijateljem na visokih političnih položajih, pa tudi igralcem, poslovnežem …

Po seriji tvitov, ki jih je v odzivu na novico o smrti svojega prijatelja Epsteina prek socialnih omrežjih razposlal v svet Donald Trump, se je v medijih in na družbenih omrežjih razvnela razprava o razsežnostih globoke države, ker je bil Epstein član tudi Trumpovega osebnega kroga in golf kluba na Floridi, Mar–a-Lago.

Zato je Trump ob novici o smrti svojega prijatelja milijarderja, da bi odvrnil pozornost volivcev, skoraj panično pohitel kazati s prstom na »povezavo« med Epsteinovo smrtjo in nekdanjim predsednikom ZDA - Billom Clintonom.

Clinton je bil, enako kot Trump, nekoč tesen prijatelj milijarderja pedofila Jeffreya Epsteina, ki je skrbel, da so bile »klubu perverznih mogotcev«, kot je bil tudi sam – vedno na voljo mladoletne najstnice.

Ravno zato je kongresnica iz vrst demokratov Alexandria Ocasio-Cortez že napovedala, da bodo »morali zakonodajalci (lawmakers) zahtevati, da jim odgovorni položijo račune o tem, kaj se je zgodilo z moškim, obtoženim, da je upravljal s prefinjeno sklenjenim obročem trgovine s seksom, ki je oskrboval bogate in vplivne.«

»Potrebujemo odgovore. Veliko odgovorov,« je opozorila v ZDA zelo priljubljena kongresnica Ocasio-Cortez.

Epstein je pazljivo izbiral najranljivejše, najraje 14-letnice, ki jim je denimo pravkar umrl oče ali kakšen drug družinski član, ali pa so se iz kakršnega koli razloga znašle v stiski ...

Ni dvoma, da so razočarane tudi Epsteinove žrtve, mlade ženske, ki so se s težavo odločile spregovoriti o mreži prostitucije, v katero so bile pahnjene, kako so jih Epsteinovi ljudje novačili v šoli, ki se je nahajala v bližini njegovega newyorškega apartmaja, in kaj so morale zanj vse početi ...

Značilno za večino njih je, da je Epstein pazljivo izbiral najranljivejše, najraje 14-letnice, ki jim je denimo pravkar umrl oče ali kakšen drug družinski član, ali pa so se iz kakršnegakoli drugega razloga znašle v stiski ...

Taka je zgodba tudi danes 32-letne Jennifer Araoz, ki jo je Epstein dobil v svoje kremplje, ko ji je umrl oče. Takrat je imela komaj 14 let.

Njeno izpoved in zakaj se je naposled odločila spregovoriti in pridružiti tožbi proti Epsteinu si lahko pogledate v video posnetku, spodaj.

Razprave o skrivnostih, ki jih je Epstein odnesel s seboj v grob pa so nanesle na še en misterij – tempelj na njegovem zasebnem otoku.

Zastavlja se vprašanje - čemu je ta v resnici služil?

Epsteinov otok Little St. James je namreč eden od biserov med Deviškimi otoki.

Njegovih 78 hektarjev zemljišča oziroma otok sam, spominja na ptiča v letu.

Glavna rezidenca in kompleks gospodarskih stavb zasedata severovzhodno stran otoka, nekaj gostiln pa se nahaja na severozahodu in jugovzhodu.

Vendar pa se na jugozahodni točki nahaja povsem drugačna vrsta stavbe.

Iz posnetkov, ki so narejeni z dronom, je videti, da je baza te stavbe pobarvana z modrimi vodoravnimi črtami in drži veliko, rumeno kupolo. Vhod je sestavljen iz obokanih lesenih vrat s črno ključavnico. Ob straneh in zadnji steni so velika okna.

Sprednja stena je obdana z zlatimi kipi - eden je videti kot grški bog morja Pozejdon, družbo pa mu delata dva ptiča na strehi. Okoli stavbe je videti palme in teraso z motivom labirinta.

Stavba močno spominja na svetišče, čeprav ni jasno, katere vrste.

Epstein je bil namreč Jud, zato je možno, da si je želel svojo zasebno sinagogo. Vendar bi bili omenjeni kipi za takšen tempelj neprimerni, saj Stara zaveza prepoveduje kipe.

Po drugi strani kockasta baza in kupola spominjata na islamsko arhitekturo, vendar bi bil Pozejdon nenavadna izbira za mošejo.

Najbrž ne gre niti za cerkev, ker imajo krščanske cerkve ponavadi križe, ki tukaj manjkajo ...

Sled o tem, čemu je pravzaprav služila ta stavba, se je pojavila v nedavno objavljeni zgodbi tiskovne agencije Associated Press o Epsteinovem življenju na otoku. V reportaži je bilo zapisano, da so zaposleni na otoku domnevali, da gre za glasbeno sobo z velikim klavirjem in akustičnimi stenami.

Epsteinov raj na Zemlji. Vir: Twitter

Čeprav je bila ta razlaga nekoliko prepričljiva, saj je bil Epstein klasično usposobljeni pianist, AP v nadaljevanju to teorijo ovrže in vendarle razkrije, da gre bolj za govorice kot za preverjena dejstva.

Vsekakor ni jasno in ni logično, zakaj bi Epstein domnevno glasbeno sobo postavil tako daleč od vseh drugih poslopij na otoku ...

Nekatere značilnosti »templja« sprožajo še več vprašanj. Ko se je Business Insider lotil te enigme iz Epsteinovega življenja in glede nje posvetoval z Jamesom Bothom, čikaškim inženirjem, je ta takoj pokazal na lesena vrata.

»Stilsko so oblikovana tako, kot jih lahko vidimo na gradovih. Spredaj imajo nekaj, kar je videti kot ojačitvena palica. Neke vrste drog. To je zelo čudno. Če želite preprečiti, da bi ljudje vstopili noter, boste postavili drog na notranjo stran. Toda v tem primeru je postavljen z zunanje strani, kot da bi bil namenjen zaklepanju ljudi, da bi jim preprečil odhod«, je poudaril.

V bližini »templja« se nahaja tudi manjše poslopje ali nekakšen vhod. Teoretično bi lahko nudilo drug način vstopa in izstopa iz večje stavbe - templja, kar bi pomenilo, da obstaja tudi tajni podzemni vhod vanj.

Ta scenarij so sprejeli spletni teoretiki zarote, ki menijo, da je Epstein to stavbo zgradil kot skrivališče za zlorabe otrok.

Mnogi so razvili hipotezo, da manjša stavba dejansko skriva jašek dvigala, ki pelje v podzemne sobane, kjer so se daleč od očeh sveta dogajale zlorabe otrok.

Je Epstein načtoval tudi dvigalo v svojem nenavadnem svetišču?

Najnovejši podatki sicer kažejo, da je bilo to posebno Epsteinovo »svetišče« na zasebnem otoku zasnovano tako, da je žrtvam orgij dejansko onemogočal beg ...

Toda Both meni, da je manjše poslopje videti bolj kot rezervoar za vodo ali majhna hiša, v kateri je oprema za vzdrževanje domačije.

Pa vendarle naposled doda, da je tajno dvigalo prav tako možna opcija, ampak da bi se oseba, ki želi skriti svoje nezakonite in sprevržene »aktivnosti«, prej odločila za tajne stopnice, saj dvigalo zahteva redno vzdrževanje.

Po drugi strani ni dvoma, da bi bilo letno vzdrževanje enega samega dvigala za milijarderja Epsteina, ki je po pričevanju svojega osebja moral imeti na voljo dovolj punc za vsaj »štiri spolne odnose na dan« – mala malica.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek