REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako je legendarna urednica revije Vogue neusmiljeno pokopala - Melanio Trump

Kako je legendarna urednica revije Vogue neusmiljeno pokopala - Melanio TrumpAnna Wintour in Melania Trump

Dejstvo, da javnost redko sliši, kako Melania Trump govori ali dela karkoli, vodi v veliko špekulacij, zlasti ko gre za njeno garderobo. Mediji sicer zelo radi nudijo pojasnila, zakaj je prva dama ZDA v nekem trenutku nadela prav ta kos.

Je beli kostum signal, da se zavzema za pravice žensk? Je na drugi debati pred predsedniškimi volitvami leta 2016 nosila vročo roza bluzo z mucam le zato, da bi ponižala oziroma »trolala« svojega moža?

Anna Wintour in Melania Trump Vir: Celebrity Insider
Nekoč: Melania in Donald Trump ter Anna Wintour. Vir: Celebrity Insider

Tega, resnici na ljubo - nihče ne ve.

Kljub temu, da Melania v javnosti vedno stoji ob strani svojemu soprogu, celo takrat, ko vsi govorijo o njegovih spolnih napadih na ženske, ali pa, kako je žalil žrtve posilstva, priseljence, novinarje … - se razprava na svetovnem spletu v glavnem vrti le okoli njene zunanje podobe in pregrešno dragih oblačilih ter luksuznih čevljev.

Morda se prav tu skriva odgovor na vprašanje, zakaj so novinarji Anno Wintour, legendarno urednico ameriške izdaje revije Vogue, v intervjuju za podcast The Economist vprašali, da oceni Melaniin slog.

Vprašanje se je dejansko glasilo, ali se ji zdi, da je Melania najboljša ameriška modna veleposlanica.

Toda namesto kakršnega koli odziva glede trenutne ameriške prve dame, je Anna Wintour, ki je več kot tri desetletja umetniška direktorica Condé Nast, založnika revije Vogue, začela govoriti o - Michelle Obama.

»Menim, da je bila zares prva dama Michelle Obama pri vsaki svoji modni odločitvi naravnost neverjetna. Podpirala je mlade ameriške oblikovalce. Pravzaprav je podpirala oblikovalce z vsega sveta. Bila je najboljša ambasadorka, ki so jo Združene države Amerike lahko imele v vsakem smislu, in to očitno presega modo,« je poudarila Anna Wintour, ki tudi sama, v svetnih merilih, že dolga leta velja za modno ikono.

Toda novinarka se ji ni pustila pretentati.

Odločila se je zbezati na plano mnenje znamenite urednice, in je vanjo z vprašanji o Melanii vztrajno vrtala še naprej.

Trump in Melania

Michelle Obama je namreč prejšnja in ne aktualna prva dama ZDA.

Zato je novinarka Economista Anne McElvoy vztrajala: »Ampak Michelle Obama ni zdaj prva dama. Kaj pa je s to, ki jo imamo danes?«

Anna Wintour pa se ni dovolila zmesti: »Zame je Obama primer, ki ga občudujem.«

Takšno izmikanje oziroma vztrajno ignoriranje Melanie Trump sicer niti ni presenetljivo, saj je aprila letos Anna Wintour že izjavila, da Melanie ne bi dala na naslovnico Voguea, čeprav gre za nekdanjo manekenko.

Nato se je takrat jezno odzvala celo sama Melania, sicer ne osebno, ampak preko svoje tiskovne predstavnice. 

»Gospo Trump ne določa naslovnica revije Vogue, je bila že na njej in to mnogo prej, preden je postala prva dama. Njena vloga prve dame Amerike in vse, kar počne, je veliko pomembnejša od površnega foto sessiona in neke naslovnice. Vse to samo dodatno kaže, kako pristranska je industrija modnih revij in kako negotova in omejena je Anna Wintour,« je urednici Vogua zabrusila takratna tiskovna predstavnica aktualne prve dame ZDA Stephanie Grisham.

Zanimivo je, da se z Anno Wontour strinja tudi slavni režiser Michael Moore, ki smatra, da je edini kandidat, ki bi naslednje leto lahko pometel z Donaldom Trumpom in ga premagal na prihodnjih predsedniških volitvah pravzaprav kandidatka in to - Michelle Obama.

Trdi, da bi Michelle Obama morali vprašati, če želi kandidirati in opozarja, da si je Trump z raznimi "nadimki" in podobno ni upal napasti niti leta 2016.

Po njegovem mnenju je Michelle Obama, pravnica, tudi superiornejša od Trumpa in bi se mu z lahkoto uprla v besednih dvobojih.

Spodaj pa si lahko v tvitu in nato tudi video posnetku ogledate stilsko preobrazbo Melanie Trump, od njenih prvih dni z Donaldom, vse do danes, tako kot jo dojemajo Američani

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek