REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bill Gates trdi, da bodo ljudje z naslednjimi veščinami najbolj uspešni v prihodnosti

Bill Gates trdi, da bodo ljudje z naslednjimi veščinami najbolj uspešni v prihodnostiDainel Roth in Bill Gates med klepetom, vir: LinkedIn

Slavni tehnološki podjetnik in eden najbogatejših ljudi na svetu, Bill Gates, je “obseden” s prihodnostjo. Pogosto sodeluje z raziskovalci in vizionarji, bere knjige o prihodnosti človeštva in financira projekte za izboljšanje skupnosti ...

Na podlagi podatkov, ki jih je zbral, Gates sklepa, da bodo v prihodnosti najbolj iskani strokovnjaki iz naslednjih treh področij: znanosti, inženirstva in ekonomije.

Zaposleni z izkušnjami na teh področjih bodo “dejavniki sprememb v vseh institucijah,” je prepričan Gates, in to svoje prepričanje rad deli s svetom, tako kot ga je prvič izpovedal izvršnemu uredniku Linkedina Danielu Rothu.

“Mislim na osnovno znanje o znanosti, matematičnih veščinah, gospodarstva - veliko karier v prihodnosti bo zelo navezanih na te stvari,” trdi Gates.

Kot pravi, vam ni treba biti strokovnjak za kodiranje ali periodični sistem, toda če imate možnost razmišljati tako, kot razmišljajo ti strokovnjaki, vam bo to zelo koristno.

“Ni nujno potrebno, da prav vi napišete pomembno kodo, vendar morate razumeti, kaj lahko inženirji naredijo in kaj sploh ne morejo,” poudarja soustanovitelj Microsofta.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek