REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Glavna finančna direktorica kitajskega Huaweija je med aretacijo pri sebi imela Ameriški MacBook, iPhone in iPad

Glavna finančna direktorica kitajskega Huaweija je med aretacijo pri sebi imela Ameriški MacBook, iPhone in iPadMeng Wenzhou | vir: Pixsell

Finančna direktorica kitajskega podjetja Huawei, Meng Wanzhou, ki je trenutno v hišnem priporu v Kanadi, medtem ko se bori proti izročitvi v ZDA, je med aretacijo pri sebi imela 12-palčni MacBook, iPhone 7 Plus in iPad Pro. Ali ne ve, da je prenosni računalnik njene družbe izjemen?

»Sodna odredba, izdana to jutro [22. marec] v Vancouvru, prvič razkriva znamke in modele elektronskih naprav, ki so bile zasežene pri Huawei CFO Meng Wanzhou, ko je bila aretirana 1. decembra 2018 na mednarodnem letališču Vancouver« poroča theBreaker.news.

Čeprav je to malce sramotno, ker je finančna direktorica, kot hčerka ustanovitelja in čeprav je Huawei v preteklosti javno degradiral zaposlene in jim znižal plače zaradi uporabe iPhona, živimo v letu 2019, ko večina tehnoloških podjetij ne zahteva, da njihovi zaposleni uporabljajo elektronsko opremo, ki jo izdaja podjetje v katerem so zaposleni. 

Huawei je v preteklosti javno degradiral zaposlene in jim znižal plače zaradi uporabe iPhona. 

Znano je že, da zaposleni v Microsoftu in Googlu včasih uporabljajo tudi iPhone, MacBook in iPad. Vendar gre tu vseeno za povsem drugo zgodbo, saj sta trenutno tako Kitajska in ZDA, kot tudi Huawei in Apple na bojni črti ter merita moči. 

Vir: Pixell

Kljub temu, da je Huaweijev Matebook Pro X, trenutno najboljši prenosnik na trgu, finančna direktorica uporablja prenosnik in telefon ameriškega konkurenta. Ali morda ne mara Windowsa?

Huawei ima tudi pri telefonih dober okus, saj je z zadnjo izdajo Huawei Mate Pro pometel s konkurenco. Pa vseeno, sodni dokumenti kažejo, da je Meng Wanzhou posedovala aparate konkurenta. 

Kljub temu, da je Huaweijev Matebook Pro X, trenutno najboljši prenosnik na trgu, finančna direktorica uporablja prenosnik in telefon ameriškega konkurenta.

Pri sebi je sicer imela tudi Huawei Mate 20 RS Porsche Edition, znan tudi kot luksuzna različica telefona, za katero poznavalci menijo, da je »najboljše, kar se v Ameriki ne da dobiti«. 

Kar zadeva njen iPhone 7 Plus, je težko špekulirati - si lahko le predstavljamo, da ji je služil le v času njenega bivanja v Severni Ameriki.
 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek