REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski ostrostrelec je onesposobil tank in razbil skupino 40 teroristov

Ruski ostrostrelec je onesposobil tank in razbil skupino 40 teroristovTočna identiteta tega moža javnosti ni znana, vemo le, da mu njegovi podrejeni pravijo "Dedek". Slobodan Đukić

V srditih bojih na območju okrog mesta Palmira je trojica ruskih ostrostrelcev v popolnem mraku uspela zaustaviti napad skupine okoli 40 teroristov s podporo enega tanka. Junak tega spopada je bil izkušen ostrostrelski inštruktor z vzdevkom »Dedek«.
Na žalost ne moremo objaviti njegovega pravega imena in priimka, pripadniki njegove enote pa temu človeku preprosto pravijo »Dedek«. Vzdevek ni povezan samo z mnogimi leti služenja v vojski. Izkušeni vojni volk inštruira mlade vojake in nanje prenaša svoje ogromne izkušnje, ki jih je zbral v številnih oboroženih konfliktih po svetu.

Ostrostrelec Centralnega vojaškega okrožja (CVO) ima čin višjega gardnega narednika in ni ponosen samo na svoje vojne dosežke, pač pa tudi na uspehe svojih podrejenih. Nekateri njegovi učenci so pozneje postali inštruktorji v sestavah ostrostrelcev, ki uživajo visoko avtoriteto v enotah za posebne naloge.

»Protitankovski dedek«

Odkar je prisoten v Siriji, kjer se je odprlo novo vojno žarišče, se je njegov vzdevek malce podaljšal, saj mu njegovi vojaki zdaj pravijo »Protitankovski dedek«, zaradi dogodka leta 2016.

Nadaljevanja članka si lahko preberete na strani RUSSIA BEYOND

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek