REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Delničarji KD Group sredi julija o prodaji Adriatic Slovenice

Delničarji KD Group sredi julija o prodaji Adriatic SloveniceVIR: Insajder.com

Delničarji družbe KG Group bodo na skupščini, sklicani za 12. julij, odločali o podelitvi soglasja k prodaji Adriatic Slovenice. To zavarovalno družbo bi za 4,1729 evra na delnico ali za 245 milijonov evrov kupila družba Generali CEE Holding.

Družbo bi za 4,1729 evra na delnico ali za 245 milijonov evrov kupila družba Generali CEE Holding.

Delničarji bodo odločali tudi o pooblastilu upravnemu odboru družbe, da lahko v naslednjih 36 mesecih kupuje lastne delnice, ki jih lahko po svoji presoji umakne brez nadaljnjega sklepanja o zmanjšanju osnovnega kapitala, izhaja iz sklica, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

O podobnem predlogu bo isti dan odločala tudi skupščina družbe KD. Ta bo odločala še o tem, da se bilančni dobiček za lani, ki znaša 1,12 milijona evrov in zajema preneseni dobiček v višini 2,81 milijona evrov, zmanjšan za čisto izgubo lanskega poslovnega leta v višini 1,69 milijona evrov, prenese v prihodnja leta.

Družba KD Group in Generali CEE Holding sta pogodbo o prodaji Adriatic Slovenice pod odložnimi pogoji sklenila konec maja. Posel bo po načrtih zaključen v drugi polovici leta. Generali bo s prevzemom Adriatic Slovenice in KD Skladov, ki so v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek