REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump odstavil komunikacijskega direktorja Bele hiše Scaramuccija

Trump odstavil komunikacijskega direktorja Bele hiše ScaramuccijaDonald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump je danes odstavil komunikacijskega direktorja Bele hiše Anthonyja Scaramuccija, ki je bil na položaju le deset dni. Kot poročanje ameriških medijev povzemajo tuje tiskovne agencije, je Trump Scaramuccija odstavil po pritisku novega vodje kabineta v Beli hiši Johna Kellyja.

Trump je Scaramuccija imenoval za komunikacijskega direktorja Bele hiše 21. julija in tako zapolnil mesto, ki ga je maja z odstopom izpraznil Mike Dubke. Scaramuccijev prihod v Belo hišo je povzročil odstop tiskovnega predstavnika Bele hiše Seana Spicerja in spore z nekdanjim vodjo kabineta v Beli hiši Reincom Priebusom, ki ga je Trump v petek odstavil, na njegov položaj pa imenoval Kellyja.

Trump je upal, da bo Bela hiša s Scaramuccijem izboljšala komuniciranje z javnostjo v času, ko se predsednik sooča s preiskavo ruske afere. A novi komunikacijski direktor je v ZDA že po nekaj dneh sprožil ogorčenje z intervjujem za revijo New Yorker, v katerem je mrgolelo vulgarnih izrazov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek