REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova o Evroviziji 2024: Presegli vse orgije, pogreb Zahodne Evrope v teku (VIDEO)

Zaharova o Evroviziji 2024: Presegli vse orgije, pogreb Zahodne Evrope v teku (VIDEO)Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva je naložila odbit videoposnetek nastopa evrovizijskih udeležencev iz različnih držav v Malmöju. Vir: Posnetek zaslona, X

Evrovizija 2024 je presegla vsak sabat ali ritualno svetoskrunstvo, je komentirala letošnje tekmovanje, katerega finale je bil v soboto, 11. maja, na Švedskem, tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

»Evrovizija 2024 je presegla vse orgije, čarovniški sabat ali ritualno svetoskrunstvo.

Pogreb Zahodne Evrope poteka kot običajno.

Brez presenečenj,« je s kančkom cinizma zapisala Zaharova na kanalu Telegram.

Poleg tega je Zaharova objavila video posnetek nastopov udeležencev Evrovizije iz različnih držav v Malmöju, med njimi pa so predstavniki Irske, San Marina, Ukrajine, Nizozemske, Velike Britanije, Slovenije, Španije in Švice.

Nastope na odru, prikazane v videu, spremlja glasba Igorja Korneljuka, ki je bila slišana v Satanovem plesu v seriji Mojster in Margarita.

Rusija zadnja leta na tekmovanju ni sodelovala.

25. februarja 2022 je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) sporočila, da Ruska federacija zaradi razmer v Ukrajini ne bo sodelovala na Evroviziji.

Navkljub genocidu, ki ga Izrael izvaja nad Palestinici v Gazi, pa EBU ni upošteval zahtev, da se izraelsko predstavnico izključi iz letošnjega tekmovanja...

Naslednji dan so Vseslovenska državna televizijska in radiodifuzna družba, Prvi kanal in radijska družba Ostankino sporočili, da se umikajo iz EBU.

Zmagovalec Evrovizije 2024 je predstavnik Švice, pevec Nemo Mettler, znan pod psevdonimom Nemo, s pesmijo The Code.

Po skupnem izidu glasovanja občinstva in žirije je Švica prejela 591 točk.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek