REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Verska vojna v nemških šolah: Vse več učencev se zaradi strahu spreobrača v islam

Verska vojna v nemških šolah: Vse več učencev se zaradi strahu spreobrača v islam»Ko se dekleta v šoli v očeh mladih muslimanov obnašajo preveč 'zahodnjaško', na primer ne nosijo naglavnih rut ali se družijo s fanti, muslimansk učenci mislijo, da morajo braniti svojo čast in opozoriti dekleta, da se morajo obnašati kot boga boječe muslimanke,« ​​pojasnjuje vir za nemški časopis. Vir: Posnetek zaslona, X

Vedno več nemških staršev se obrača na vodstvo šol in navajajo, da se krščanski otroci želijo spreobrniti v islam, da se ne bodo več čutili outsiderje v šolskih klopeh, je za Bild povedal anonimni uradnik nemške državne varnosti.

Število muslimanskih otrok v nemških šolah z leti strmo narašča, krščanski otroci pa so pogosto v manjšini, zlasti v velikih mestih, piše nemški časnik.

Po raziskavi Kriminološkega raziskovalnega inštituta Spodnje Saške večina muslimanskih učencev (67,8 odstotka) trdi, da so jim »pravila, ki jih narekuje Koran pomembnejša od zakona v Nemčiji.«

»Zaradi množičnega priseljevanja v zadnjih osmih letih se je delež muslimanske mladine in otrok v šolah močno povečal. Poleg tega veliko otrok prihaja iz zelo vernih družin iz Sirije, Afganistana in Iraka, predvsem iz zelo arhaičnih kultur,« je dejal nemški uradnik.

Bild navaja, da imajo številne muslimanske družine iz teh držav povsem drugačne moralne standarde kot nemške družine.

»Ko se dekleta v šoli v očeh mladih muslimanov obnašajo preveč 'zahodnjaško', na primer ne nosijo naglavnih rut ali se družijo s fanti, muslimanski učenci mislijo, da morajo braniti svojo čast in opozoriti dekleta, da se morajo obnašati kot boga boječe muslimanke. Poleg tega, obstaja tudi pritisk vrstnikov, otroci se želijo vklopiti,« dodaja uradnik.

Navaja, da so mladi muslimanski učenci pogosto »videti grozeči in se zatekajo k nasilju«.

Zdaj je v nekaterih šolah v velikih nemških mestih odstotek muslimanskih učencev nad 80 odstotkov. To so med drugim šole v Berlinu, Frankfurtu, Offenbachu in Essnu.

»Obstajajo določeni TikTok kanali, kjer islamistični pop zvezdniki učence in dijake prepričujejo, da se morajo zoperstaviti zahodnemu načinu življenja in da je samo kalifat prava oblika vladavine,« je povedal vir za nemški Bild.

Za napake politikov glede vključevanja priseljencev morajo zdaj plačevati naši otroci, piše časnik.

»Rečeno jim je, da so muslimanski učenci posebni ter da so krščanski in neverujoči otroci ničvredni,« je sklenil uradnik, sklicujoč se na kanale družbenih medijev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek