REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Italiji novopečenim staršem ponujajo zastonj počitnice

V Italiji novopečenim staršem ponujajo zastonj počitnice

Hoteli v italijanskem Assisiju so začeli svojevrstno kampanjo, s katero želijo zvišati stopnjo rodnosti v državi. Vsem novopečenim staršem, ki so med bivanjem pri njih spočeli otroke, ponujajo povračilo stroškov ali zastonj bivanje v prihodnje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Da bodo upravičeni do zastonj počitnic, bodo morali pari predložiti le rojstni list, s katerim bodo dokazali, da se je otrok rodil okoli devet mesecev po njihovem oddihu v Assisiju.

"Rojstvo otroka je posledica velike ljubezni in to bi morali spodbujati kljub številnim težavam v življenju," so poudarili organizatorji kampanje plodna soba. Po navedbah Eugenia Guarduccija iz lokalnega turističnega združenja je namen kampanje spodbuditi turistični obisk rojstnega mesta Frančiška Asiškega ter tudi zvišati vse nižjo rodnost v Italiji.

Glede na statistične podatke, ki jih je julija objavil evropski statistični urad, ima Italija eno najnižjih stopenj rodnosti v EU, in sicer se je lani na tisoč prebivalcev rodilo osem otrok.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek