REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tihotapila mamila v sarmi: 82-letna babica Elena, najstarejša oseba s tiralic policije

Tihotapila mamila v sarmi: 82-letna babica Elena, najstarejša oseba s tiralic policijeDilerka: babica Elena. Vir: Twitter

82-letna ženska, ki se jo je prijel sloves najstarejše osebe s tiralic romunske policije, se še vedno uspešno izmika dolgi roki pravice, ki je v njenem primeru zares zelo, zelo dolga.

Gre za Eleno Mladin, babico iz mesta Toplet v Romuniji, ki ima to čast, da so jo že razglasili tudi za najstarejšo begunko.

Romunski organi pregona je bremenijo, da je poskusila pretihotapiti drogo v - zapor.

Pred šestimi leti je tedaj 76-letna babica poskušala marihuano skriti v sarmi, ki naj bi jo dostavili v zapor oziroma njenemu nečaku, ki je prestajal dosojeno zaporno kazen zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, piše Euronews.

Vendar so varnostniki opazili, da je s pošiljko nekaj narobe, zato nikoli ni prišla v roke neučakanega Eleninega sorodnika.

Potem ko so med preiskavo ugotovili, da je šlo za poskus tihotapljenja, so preiskali še Elenino hišo in v loncu v kuhinji odkrili še dva kilograma marihuane.

Elena je bila nato med preiskavo večkrat poklicana na zaslišanje, vendar se na sodišču ni prikazala.

Šele kasneje se je izvedelo, da se je izmuznila organom pregona in zbežala v Avstralijo, od koder se ne namerava vrniti domov.

Čeprav je bila v odsotnosti obsojena na dve leti zapora, še vedno se izmika roki pravice …

Delite članek