REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Teslo zapuščata dva direktorja, ustanovitelj Musk javno pokadil marihuano

Teslo zapuščata dva direktorja, ustanovitelj Musk javno pokadil marihuanoElon Musk | VIR: Profimedia

Ustanovitelj in prvi mož avtomobilskega tehnološkega podjetja Tesla Elon Musk znova razburja javnost. Tokrat je pred kamero pil viski in kadil marihuano. Skupaj z novico o odhodu dveh direktorjev Tesle je dogajanje poskrbelo za novo pocenitev Teslinih delnic.

Tesline delnice so se ob začetku trgovanja na newyorški borzi danes pocenile za šest odstotkov na 263,20 dolarja. Avgusta, preden je Musk javno prek Twitterja obelodanil, da bo delnice zaradi muhastih analitikov Wall Streeta umaknil z borze, so bile vredne 379 dolarjev, Musk pa je napovedoval, da jih bodo odkupovali po vrednosti 420 dolarjev.

Zaradi Muskovih nepredvidljivosti je v petek odstop napovedal glavni direktor Tesle za računovodstvo Dave Morton, agencija Bloomberg pa poroča, da se na podoben korak pripravlja tudi direktorica za kadrovske zadeve Gaby Toledano.

Musk je sicer že odstopil od zamisli po umiku delnic z borze, vendar pa se to še ne pozna na ceni delnic. Nekateri ga celo obtožujejo, da nalašč manipulira s tečajem.

Musk je sicer že odstopil od zamisli po umiku delnic z borze, vendar pa se to še ne pozna na ceni delnic. Nekateri ga celo obtožujejo, da nalašč manipulira s tečajem.

Odmeven je bil Muskov napad na potapljača, ki je na Tajskem iz jame reševal ujete otroke. Obtožil ga je pedofilije, potem ko je potapljač kritiziral Muskovo podmornico, ki jo je podjetnik ponudil v pomoč pri reševanju.

Tesla

Sedaj pa je seznamu vragolij dodal še javno kajenje marihuane in pitje viskija v pogovoru s komikom Joejem Roganom. S tem so se le povečala ugibanja, da ima eden najbogatejših možakarjev na svetu težave z opojnimi substancami.

Njegova dejanja sicer niso nezakonita, saj sta v Kaliforniji zakonita tako alkohol kot marihuana. V pogovoru pa je zatrdil tudi, da redno ne kadi marihuane. "Skoraj nikoli," je dejal. "Ni zelo dobra za produktivnost. Je kot skodelica kave, a obratno."

Je pa dogajanje v svoji glavi, kjer se nenehno pojavljajo nove ideje, opisal kot "eksplozijo brez konca". Kot majhen deček se je po lastnih besedah spraševal, ali je morda nor, ker drugi niso doživljali istega kot on. "Mislim, da v resnici ne bi želeli biti jaz, ne bi vam bilo všeč," je dejal.

Delite članek