REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

S podelitvijo priznanj zaključek 29. Čufarjevih dni

S podelitvijo Čufarjevih plaket se bo drevi zaključil festival ljubiteljskih gledališč, ki ga gosti Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Na 29. Čufarjevih dneh se za nagrade in priznanja potegujejo igralci šestih gledališč, ki so v tem tednu v sklopu tekmovalnega programa nastopili na jeseniškem odru.

Letošnji festival je postregel z žanrsko raznolikimi predstavami, ki segajo vse od tragedije prek drame do komedije. Predstave tekmovalnega programa je med 28 prijavljenimi izbral igralec in režiser Marko Plantan, ki ga je vodila predvsem kakovost predstav in igralcev, ki se z gledališčem ukvarjajo ljubiteljsko in predstave ustvarjajo v svojem prostem času.

Za Čufarjeve plakete se potegujejo igralska skupina domačega jeseniškega gledališča s črno komedijo Martina McDonagha Samotni zahod v režiji Gabra K. Trseglava, Šentjakobsko gledališče Ljubljana s komedijo Kena Ludwiga Ti nori tenorji v režiji Gojmirja Lešnjaka - Gojca ter KUD Zarja Trnovlje - Celje s Shakespearovo tragedijo MacBeth v režiji Tomaža Kranjca.

V igri za priznanja so še KUD Fofite Medvode z dramo Yasmine Reza Bog masakra v režiji Braneta Kraljeviča, bohinjsko gledališče 2B s komedijo Bomba v bordelu (Tommy Sune Hansen) v režiji Darka Čudna in DKD Svoboda Senovo s Partljičevo priredbo Moliera Zdravnik po sili v režiji Bože Ojsteršek.

Dobitnike priznanj za najboljšo predstavo in igro bo izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo dramska igralka Urška Hlebec, koordinator območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Boris Kuburič ter dramaturginja in producentka Klavdija Zupan.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek