REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski vojaki na poligonih vadijo uničevanje »Abramsa« in »Leoparda«

Ruski vojaki na poligonih vadijo uničevanje »Abramsa« in »Leoparda«Čeprav so si vsi predstavljali, da so neuničljivi, so ameriški in nemški tanki na koncu goreli kot vsi drugi, morda pa še lepše, sporočajo ruski viri. Vir: Posnetek zaslona, X

Zadevanje ranljivih točk ameriških tankov Abrams in nemških tankov Leopard 2 je del programa usposabljanja ruskega vojaškega osebja na poligonih, je v oddaji Soloviev Live sporočil namestnik obrambnega ministra Ruske federacije Junus-Bek Jevkurov.

Po njegovih besedah ​​so si jih vsi, ko so se ti tanki prvič pojavili v Ukrajini, predstavljali kot »posebne«, kot da ne bi goreli ali da so narejeni iz druge vrste kovine.

»Seveda se je vse to izkazalo za lažno.

Naredili smo ogromne transparente - ki zdaj stojijo na poligonih - in na njih so bila predstavljena ranljiva mesta teh tankov ter informacije o najboljši razdalji za ukrepanje po njih in s katerim sredstvom uničenja«, je pojasnil Jevkurov.

Dodal je, da so veliko vlogo v boju proti sovražnim tankom odigrala minska polja, letalstvo, predvsem vojska, pa tudi skupine »rušilcev tankov«, ki jih je bilo sestavljenih okoli 180.

Spomnimo, ruski lovci so v zadnjem letu uničili veliko število »Leopardov«, nemške proizvodnje in »Abramsov«, ameriške proizvodnje, veliko vlogo pri tem pa so imeli operaterji FPV brezpilotnih letal, zaradi katerih je bil dobršen del uničenja teh tankov posnet in potrjen z video posnetki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek