REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rdeči alarm: nevarno snidenje? Lovci Velike Britanije prestregli in »pospremili« ruska bombnika

Rdeči alarm: nevarno snidenje? Lovci Velike Britanije prestregli in »pospremili« ruska bombnika»Lovci Typhoon za hitro delovanje s sedežem RAF v Lossiemouthu, ki jih podpira Voyager iz RAF Breeze Norton, so imeli bližnje srečanje z letali, ki so se približevala interesnemu območju Združenega kraljestva,« je razkril tiskovni predstavnik Kraljevih letalskih sil. Vir: Twitter

Velika Britanija se je pohvalila, da je v sredo prestregla in »pospremila« dve ruski bombni letali, ki sta se približevali »britanski interesni coni,« severno od Škotske, so sporočili iz britanskih Kraljevih letalskih sil (RAF).

»Lovci Typhoon za hitro delovanje s sedežem RAF v Lossiemouthu, ki jih podpira Voyager iz RAF Breeze Norton, so imeli bližnje srečanje z letali, ki sta se približevala interesnemu območju Združenega kraljestva,« je razkril tiskovni predstavnik Kraljevih letalskih sil, poroča Reuters.

»Po tem smo prestregli in pospremili dve ruski letali Tu-95Bear F,« je dodal.

RAF navaja, da redno izvaja takšne operacije in da ruska letala naposled niso vstopila v suvereni zračni prostor Velike Britanije.

Povišane napetosti v zračnem prostoru so posledica krize med zahodnimi silami in Rusijo zaradi Ukrajine.

To je že drugič v tem tednu, da je RAF prestregel in preganjal ruske bombnike, poroča BBC.

In vse to kljub dejstvu, da le-ti niso vstopili v zračni prostor Velike Britanije ali kakšne druge NATO države.

Delite članek