REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prvi nezemeljski helikopter si na marsovskem Jezeru že polni svoje baterije

Prvi nezemeljski helikopter si na marsovskem Jezeru že polni svoje baterijeHelikopter. Vir: Twitter

Prve slike z ameriške raziskovalne sonde Perseverance, ki jo je na Mars poslala ameriška vesoljska agencija NASA, so osupnile znanstvenike.

Sonda bo v delti Jezera – mesta, ki se imenuje točno tako kot kraj Jezero v Bosni in Hercegovini – iskala znake življenja v sedimentih področja, kjer se je morda v preteklosti pretakala voda.

NASA je vozilo opremila s kar 25 kamerami in dvema mikrofonoma.

Kamere so bile vključene tudi ob sedmih napetih minutah ob pristanku vozila.

Slike z okoli dveh metrov višine so neverjetno natančne.

»To je nekaj, kar nismo videli še nikoli doslej,« je dejal sistemski inženir Aaron Stehura.

Vodja inženirjev Adam Steltzner pa je slike že označil za »ikonične« in pomensko na isti ravni, kot slike Apolla 11 ali Buzza Aldrina na Mesecu, slike Saturna, posnete iz Voyagerja 1 ali posnetke Hubblovega teleskopa o »stebrih ustvarjanja« vesolja.

Vendar se novi rover po Marsu ne bo samo prevažal. V sebi namreč skriva tudi helikopter, ki si bo prav danes napolnil baterije.

O tem je sam rover tvitnil preko svojega Twitter računa. »Ingenuity, marsovski helikopter, ki ga prevažam deluje, tako kot sem pričakoval. Trenutno ga polnim, ko pa ga bom napolnil, bo odvisen od svojih solarnih panelov. Če bo preživel brutalno hladne marsovske noči bo team poskusil poleteti z njim,« je zapisano v tvitu.

Ker ima Mars atmosfero, ki je gosta samo za 1 odstotek tiste na Zemlji, je bilo potrebno helikopter skonstruirati popolnoma drugače, kot na Zemlji.

Znotraj vozila bo ostal še 30 do 60 dni. Ko bo odletel na prvo misijo bo namreč odvisen od sebe in si bo polnil baterije le še s sončnimi celicami.

Ker ima Mars atmosfero, ki je gosta samo za 1 odstotek tiste na Zemlji, je bilo potrebno helikopter skonstruirati popolnoma drugače, kot na Zemlji.

Helikopter tehta manj kot 2 kilograma, trup je le malo večji od teniške žogice, rotor z dvema elisama pa bo Marsovo atmosfero rezal s 3000 obrati na minuto, kar je približno desetkrat hitreje kot pri zemeljskih helikopterjih.

Njegovih šest litij-ionskih celic bo moralo vzdržati tudi zelo nizke temperature ponoči, ko je na Marsu res zelo mrzlo.

Povprečna temperatura na Marsu je namreč minus 60 stopinj Celzija.

Pozimi je na obeh polih temperatura lahko minus 125 stopinj Celzija.

Poletni dan na ekvatorju lahko temperaturo dvigne na prijetnih 20 stopinj, toda ponoči lahko temperatura znova pade na minus 73 stopinj.

Energijo bo potreboval tudi zato, da bo s toploto vzdrževal delovanje elektronike v varnem temperaturnem območju.

Opazovanje z nizke višine bo namreč izjemno uporabno za tridimenzionalno mapiranje površja rdečega planeta, poleg tega bo helikopter hitreje premagoval večje razdalje kot počasna vozila.

»To je zelo podobno trenutku bratov Wright, vendar na drugem planetu,« je za New York Times povedal MiMi Aung, vodja projekta Marsov helikopter v laboratoriju agencije NASA za reaktivni pogon.

Helikpter
Helikopter prilagojen pogojem na Marsu. Vir: Twitter

Nasin helikopter Ingenuity so na Zemlji preizkušali v poskusni komori z nizkim tlakom, da so simulirali Marsovo redko atmosfero.

Zgodnje prototipe je bilo izjemno težko nadzorovati.

Lopatice so se zaradi odsotnosti zračnega tlaka nekontrolirano zvijale navzgor in navzdol.

Poznejši testi so bili veliko uspešnejši zaradi novih in trdnejših materialov, ki so jih uporabili za propelerje.

Znanstveniki bodo poskušali z Ingenuity poleteti do petkrat v 31 dneh. Najbolj ambiciozen polet bo dolg 152 metrov.

Delite članek