REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Presenetljiv preobrat: profesor ujel študentko, kako goljufa na izpitu, ko pa je našel njen plonkec, se je vse zasukalo drugače

Presenetljiv preobrat: profesor ujel študentko, kako goljufa na izpitu, ko pa je našel njen plonkec, se je vse zasukalo drugačePrepisovanje se je obrestovalo ...
Usoda je hotela, da je imelo dekle noro srečo, ker je bil profesor navdušen nad njeno metodo prepisovanja.

Biti študent ni tako lahko, kot se sliši. Še posebej v času izpitov, in še posebej za tiste, ki se niso pripravili, zato zadnji hip pripravijo plonk listke ali pa skrivajo telefone ...

Študentka Kijevske nacionalne univerze Tarasa Ševčenka pa se je odločila, da se bo lotila starih metod in se je spravila goljufati tako, da je s peresom naredila ličen seznam odgovorov na morebitna vprašanja, ki jih je potem skrbno zložila v »zavojček«.

Toda profesor je njeno pogruntavščino kmalu razkril.

Študentka zgodovine je imela pri sebi med izpitom nenavadno zajeten, skoraj 2-metrski »plonk listek«.

Usoda je hotela, da je imelo dekle noro srečo, ker je bil profesor navdušen nad njeno metodo prepisovanja.

Študentka zgodovine je namreč imela pri sebi med izpitom nenavadno zajeten, skoraj 2-metrski »plonk listek«.

Profesor političnih ved Jevgenij Magda, ki je nadzoroval študente med pisanjem izpita, je bil nemalo presenečen, ko je uzrl ogromen zvitek zapisov, zloženih kot »harmonika«, ki ga je imela študentka skritega, kot nedovoljen pripomoček.

Kijevska nacionalna univerza Tarasa Ševčenka. Vir: Wikipedia

Toda vsebina in oblika te »plonk-harmonike« sta profesorja tako osupnili, da je študentki naposled dovolil, da mirno plonka odgovore - vse do konca izpita.

Zgodba ima »srečen konec, ker je izpit uspešno zaključila.

Sam profesor je sporno zadevo nato izpostavil očem javnosti in sporočil, da kljub ugotovljeni kršitvi pravil, zadevno plonkanje ni usodno vplivalo na to, da študentka izpita ne bi opravila.

Prav nasprotno - zgodba ima »srečen konec, ker je izpit uspešno zaključila.

Zelo prizanesljiv profesor, Jevgenij Magda. Vir: Facebook
Študentki ni bilo potrebno »Googlati odgovore« na vprašanja, vendar si jih je samostojno pripravila.

Profesor Magda, ki je nadzoroval potek pisnega dela izpita iz evropske in ameriške zgodovine med letoma 1861 in 1918, je pozneje medijem zaupal, da bi praviloma brez pomisleka istega trenutka odslovil študenta, ki ga dobi s plonkiči, vendar tega tokrat prvič ni storil in to zaradi spoštovanja do prizadevanj, ki ga je dekle izkazalo v naporu, da izpit opravi.

Priznal je tudi, da je bil v preteklosti manj prizanesljiv do podobnih prekrškarjev.

»Zdaj sem bolj liberalen«, študentki pa ni bilo potrebno »Googlati odgovore« na vprašanja, vendar si jih je samostojno pripravila, se profesor Magda spominja dogodka s pravo mero humorja, poroča Rambler News.

Izkazalo se je, da se je iznajdljiva študentka bala, da ne bo opravila »Nove zgodovine Evrope in Amerike 1861–1911«, ker si datumov in dogodkov v kronološkem vrstnem redu ni enostavno zapomniti.

Profesor Magda je na socialnih omrežjih, ob pripisu, da je preteklo šolsko leto končal z nostalgijo, delil tudi fotografijo razvpitega »ročnega dela« študentke dolgega natančno 180 centimetrov, ki ga je po izpitu zasegel - kot spominček.

Profesor Magda je »ročno delo« študentke, dolgo natančno 180 centimetrov, po izpitu zasegel in shranil - kot spominček.

Takšni prijemi se sodobnim študentom lahko zdijo neumni in neuporabni, saj imajo zdaj na voljo pametne telefone, je poudaril ukrajinski profesor.

Sam se je pa odločil upoštevati, da pri pripravi »plonkiča« pomnjenje zapisanih informacij ni glavni cilj, ampak da se le-te »shranijo v glavo«.

Skratka, pomagajo ponoviti že obdelano gradivo.

Povedano drugače: če je študentka že tako natančno in tako obsežno napisala vse te odgovore na »plonk-listič«, si jih je že med prepisovanjem vsaj v dobrem delu tudi zapomnila ...

Delite članek