REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pletje zdolgočasene Ylve med Ursulinim tvezenjem: »Ti preplačani osebki odločajo o naših življenjih! Nezaslišano!«

Pletje zdolgočasene Ylve med Ursulinim tvezenjem: »Ti preplačani osebki odločajo o naših življenjih! Nezaslišano!«Celo evropski komisarji Ursule von der Leyen menijo, da je to, kar ima za povedati, na smrt dolgočasno, je na omrežju X zapisal nekdanji evropski poslanec. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Posnetek evropske komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson, kako veselo plete med sredinim govorom predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen o stanju v Evropski uniji, je razjezil številne evropske davkoplačevalce.

Tuji mediji so spomnili, da Johanssonova, ki prihaja iz Švedske, ni edina pri tem početju med sejami Evropskega parlamenta, saj so kamere v preteklosti zasačile tudi Margretho Vestager, dansko političarko in eno izmed izvršnih podpredsednic Evropske komisije, ki je odgovorna za konkurenčnost, kako se kratkočasi s pletenjem med nastopom von der Leynove v dvorani EP v Strasbourgu.

Von der Leynova je imela govor ob začetku novega zakonodajnega leta, v katerem Evropska komisija napoveduje svoje načrte in prednostne naloge za prihodnje leto, na plenarnem zasedanju EP v Franciji.

Med ostalim je napovedala novih 50 milijard evrov za Ukrajino.

V poplavah namočena Slovenija pa bo dobila 400 milijonov...

Čeprav ljubezen Ylve Johansson do pletenja ni nič novega, je njena odločitev, da plete nogavičke za svojo vnukinjo med osrednjim govorom svoje šefice sprožila nejevoljo in številne negativne odzive na svetovnem spletu ter ugibanja o predanosti (z denarjem evropskih davkoplačevalcev bajno pitanih) evropskih komisarjev njihovemu delu.

Britanski politik in nekdanji poslanec Evropskega parlamenta Nigel Farage je na omrežju X, prej Twitterju, komentiral incident: »Celo evropski komisarji Ursule von der Leyen menijo, da je to, kar ima za povedati, na smrt dolgočasno!«

»Ursula Von der Leyen je bila v svojem jutranjem govoru 'Stanje Unije' tako dolgočasna, da je celo ena od njenih ključnih komisark raje pletla, medtem ko je njena šefica govorila! Ti preplačani ljudje odločajo o naših življenjih! Neverjetno,« je zapisal vodja francoske stranke Patriote in nekdanji evroposlanec Florian Philippot.

Nato je lastnica založniške hiše iz Londona, Iris Books sklenila burno razpravo na račun lahkoživega početja švedske komisarke z nekoliko hudomušnim komentarjem: »No, vsaj EN poslanec Evropskega parlamenta počne nekaj koristnega in produktivnega.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek