REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Obrambno ministrstvo RF: Ruski »Iskander« uničil dva ameriška »Patriota«, uničen tudi HIMARS

Obrambno ministrstvo RF: Ruski »Iskander« uničil dva ameriška »Patriota«, uničen tudi HIMARSMinistrstvo za obrambo Ruske federacije je v soboto objavilo video posnetek rakete »Iskander-M«, ki je zadela ukrajinsko vojaško opremo blizu Pokrovska. Vir: posnetek zaslona, Telegram

Blizu Pokrovska v Ljudski republiki Doneck (DLR) so ruske varnostne sile uničile dva ameriška sistema protizračne obrambe Patriot, poroča tiskovna agencija RIA Novosti.

»Analizirali smo video posnetek objektivnega nadzora in prišli smo do ugotovitve, da posnetek ne prikazuje samo S-300, kot je bilo navedeno prej, ampak sta dve od treh uničenih vozil sistemi protizračne obrambe ‘Patriot’,« je povedal vir z ministrstva za obrambo Ruske federacije.

Rusko obrambno ministrstvo je v soboto objavilo videoposnetek zadetka rakete Iskander-M v ukrajinsko vojaško opremo.

Po prvotnih navedbah vojaških virov je bil v napadu uničen protiletalski raketni sistem S-300 v regiji Pokrovsk v DLR.

Kasneje je »RIA Novosti« pridobila video posnetek, ki prikazuje posledice udara na tri sisteme protizračne obrambe ukrajinskih sil.

Prvič naj bi potrjeno uničili tudi ameriški sistem HIMARS.

Ta je bil najverjetneje žrtev protibaterijskega ognja ruskih sistemov Tornado.

Nazadnje je ruska vojska sistem »Patriot«, ameriške proizvodnje, uničila konec februarja.

Prejšnji dan so ruski sistemi protizračne obrambe sestrelili skupaj 197 ukrajinskih brezpilotnih letal, pa tudi en MiG-29, tri rakete, izstreljene iz ameriškega sistema HIMARS, ter eno vodeno bombo Hummer.

Seznam uničenih sistemov ukrajinske protizračne obrambe, ki naj bi jih dosegle ruske sile (seznam zgoraj) je impresiven.

Ruske sile so doslej sicer zaradi ukrajinsko-britanskih podmorskih dronov utrpele več zelo velikih izgub v svoji Črnomorski floti, ki je dobila zato že tretjega poveljnika.

Toda to ne bo veliko pomagalo pri kopenskih bojih, kjer ukrajinske sile trpijo izjemno velike izgube...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek