REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novi lovci Su-34 od danes varujejo rusko nebo

Novi lovci Su-34 od danes varujejo rusko neboRuski Su-34, Su-27 in MiG-29 med vojaško parado ob 70. obletnici zmage v drugi svetovni vojni, Moskva, Rusija. Vir: Posnetek zaslona, X

Nad ruskim nebom od danes dežurajo novi lovci-bombniki Su-34, saj so letalske sile Ruske federacije prejele novo serijo, so sporočili predstavniki Združene letalske korporacije (UAK).

»Nova serija bombnikov Su-34 je bila poslana ruskemu obrambnemu ministrstvu v okviru naročila vlade za dobavo blaga za zvezne potrebe, da se zagotovi obramba države,« je sporočila korporacija.

Letala so bila izdelana v Novosibirskem letalskem obratu »Čkalov«, opravila so preizkuse na tleh in v zraku.

Ta letala so sposobna uporabljati napredno orožje, ki lahko poveča domet in natančnost zadetkov na zemeljske in površinske cilje.

Kot je poudaril generalni direktor UAK Jurij Slyusar, je družba že začela izvajati program za prihodnje leto, obseg pa bodo znatno povečali.

Lovec-bombnik Su-34 se razvija od sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja v Eksperimentalnem oblikovalskem biroju »Suhoj«.

V uporabi je od leta 2014.

Letalo je opremljeno s topom kalibra 30 mm s 180 naboji, opremljeno pa je z različnimi tipi vodenih izstrelkov, letalskimi bombami, vključno s prilagodljivimi bombami, kasetnimi bombami za enkratno uporabo in nevodenimi izstrelki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek