REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova vozila ruske vojske: Šojgu je eno osebno preizkusil (VIDEO)

Nova vozila ruske vojske: Šojgu je eno osebno preizkusil (VIDEO)V vojaškem parku Patriot so ruskemu obrambnemu ministru predstavili več kot 30 obetavnih modelov orožja in vojaške opreme. Vir: Posnetek zaslona, X

Za posebne enote ruskih oboroženih sil so razvili nova lahka oklepna vozila. Obrambni minister Sergej Šojgu je enega le-teh vozil tudi sam.

V vojaškem parku Patriot blizu Moskve so ruskemu obrambnemu ministru predstavili več kot 30 perspektivnih modelov orožja in vojaške opreme, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

»Minister za obrambo Ruske federacije je ob obisku osebno preizkusil specialno vozilo in preveril njegove vozne lastnosti. Lahka in zaščitena specialna vozila te linije so namenjena prevozu ljudi in izvajanju bojnih nalog specialnih enot, oboroženih z malokalibrskim orožjem,« so sporočili z ministrstva.

Dodali so še, da to vključuje večnamenska robotska vozila, zasnovana za prevoz zalog, evakuacijo in uporabo kot platforme za pritrditev različne delovne opreme in orožja, linijo robotskih večnamenskih platform, nameščenih na kolesnih in goseničnih podvozjih.

Šojgu je zadolžil razvijalce, da usmerijo svoja prizadevanja v hitro izboljšavo, optimizacijo in sprostitev v serijsko proizvodnjo medicinskega robotskega kompleksa, ki je v območju SVO izjemno potreben.

Poleg tega je ruski minister dal navodila, da se večnamenski robotski kompleks za ognjeno podporo, zaščito objektov in evakuacijo ranjencev s frontne črte opremi z dodatno ognjeno močjo mitraljeza, kar bo omogočilo njegovo uporabo tudi v jurišnih operacijah.

Mitraljez naj bi bil kalibra12,7 mm.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek