REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neizprosen boj, ki se je razvnel med policisti in prebivalci končan brez zmagovalca

Neizprosen boj, ki se je razvnel med policisti in prebivalci končan brez zmagovalcaS policisti se je mogoče tudi - kepati. Toda ne na Slovenskem. Vir: Twitter

V središču Amsterdama so se policisti v nedeljo spopadli s prebivalci tega nizozemskega mesta, nakar je video posnetek tega dogodka sprožil številne odzive, predvsem zato, ker je šlo za kršitev epidemioloških ukrepov.

Nizozemska vlada je v soboto namreč izdala nov zimski odlok, v katerem je kepanje dovoljeno le med člani istega gospodinjstva.

Potem, ko je prejšnji konec tedna zapadlo nenavadno veliko snega, je na amsterdamskem trgu Dam prišlo do spopada med policijo in mimoidočimi.

Številni so na družbenih omrežjih komentirali, da gre za simpatično akcijo, vendar so nekateri med njimi v isti sapi dodali, da mora biti policija pri spoštovanju ukrepov vzor.

Ljubljana: Snežak ni dolgo stal. Kmalu so se nanj spravili tako policisti kot ljubljanski komunalci. Vir: Twitter

Toda, brez strahu - na Slovenskem se kaj podobnega ne more zgoditi, policisti doma nimajo tovrstnega čuta za humor in ne empatije do sodržavljanov.

Spomnimo, slovenska policija na podlagi ukrepov vlade Janeza Janše piše globe tudi za snežake.

Lanski sneg. Vir: Twitter

Zato ni težko predpostaviti, kaj bi storila v primeru, da bi se znašla v vlogi tarče, proti kateri letijo kepe mimoidočih.

Ni dvoma, da bi tistim, ki bi se drznili storiti kaj podobnega, najbrž sledila ne le globa, ampak tudi kaj hujšega, na primer aretacija in kaznovanje zaradi napada na uradno osebo.

Delite članek