REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NATO »trofeje« v zapuščeni koksarni v Avdejevki (VIDEO)

NATO »trofeje« v zapuščeni koksarni v Avdejevki  (VIDEO)Med vojno opremo so ruski vojaki ob terminalu »Starlink« locirali centre za nadzor ukrajinskih brezpilotnih letalnikov. Vir: Posnetek zaslona, X

Med pregledom koksarne v Avdejevki, kjer so se prej skrivali vojaki oboroženih sil Ukrajine, so ruski vojaki ob satelitskem komunikacijskem terminalu Starlink odkrili ukrajinske kontrolne točke z brezpilotnimi letali, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Ruska vojska je namreč vstopila na ozemlje tovarne, ki velja za največjo te vrste v Evropi, in z natančnimi in usklajenimi akcijami odkrila ukrajinske položaje, jih eliminirala in na strehi stavbe dvignila rusko zastavo.

»V operaciji ruska stran ni utrpela nobenih izgub,« so sporočili z obrambnega ministrstva Ruske federacije.

Najdenih je bilo tudi več deset protitankovskih metalcev granat, ki so jih izdelale države NATO bloka, skupaj s pripadajočim strelivom, ob tem pa tudi ročne granate, avtomatsko orožje, naboji in suhi obroki.

»Vse skupaj so zapustili ukrajinski vojaki, ki so v paniki pobegnili iz tovarne pod pritiskom ruskih enot,« je zaključilo ministrstvo.

Avdejevko, ki leži približno 10 kilometrov severozahodno od Donecka, so ruske sile popolnoma osvobodile ukrajinskih vojakov.

Pod neprekinjenim ognjem ruskega topništva je le del ukrajinskih formacij uspel v razpršenih skupinah zapustiti območje, za seboj pa so pustili zahodno orožje, strelivo in vojaško opremo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek