REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nacistične slikanice, ki prikazujejo Žide kot pedofile in »hudiče v človeški preobleki«, naprodaj v več jezikih na Amazonu

Nacistične slikanice, ki prikazujejo Žide kot pedofile in »hudiče v človeški preobleki«, naprodaj v več jezikih na AmazonuŽidje na Amazonu

Spletna prodajalna Amazon, v lasti najbogatejšega človeka sveta, Jeffa Bezosa, prodaja vse mogoče, toda med bolj presenetljivimi izdelki so tudi nacistične slikanice, ki širijo nestrpnost do Židov.

To je grd primer družbe, ki služi denar z rasizmom in primer korporacije, ki podpira razširjanje antisemitizma. To je zavržno.

Gre za izdelke, ki so luč sveta zagledali še v časih nacistične Nemčije.

Ponatisnjene slikanice pa so sedaj na voljo v več jezikih, med drugim tudi v angleškem, nemškem, francoskem in španskem.

Slikanice širijo stereotipe o Židih in nacistično propagando.

Opisujejo Žide kot pedofile, ki izkoriščajo otroke, kot parazite, ki poskušajo doseči svetovno dominacijo in so nevarni vsaki družbi.

Strupena goba

Gre za slikanice z naslovi kot so »Strupena goba« ali pa »Pudeljmopsjazbečarpinč«.

Slikanica »Strupena goba« je bila uporabljena celo kot dokaz na Nurnberškem procesu, kjer je bil Streicher obsojen zaradi zločinov proti človeštvu.

Zadnji naslov knjige, ki opozarja na nevarno »mešanje ras« v angleščini nekoliko okrajšano prevajajo kar z »Mešanec«.

V slikanicah so tudi pozivi k uničenju svetovne židovske nevarnosti.

Knjižice ne stanejo veliko, tudi le okoli 10 dolarjev.

V času »Tretjega Reicha« jih je izdal založnik in Hitlerjev osebni prijatelj Julius Streicher.

Slikanica »Strupena goba« je bila uporabljena celo kot dokaz na Nürnberškem procesu, kjer je bil Streicher obsojen zaradi zločinov proti človeštvu.

Julius Streicher
Založnik Julius Streicher

»Ta knjiga označuje Žide kot izkoriščevalce delavskega razreda, kot hudiče v človeški obliki, kot strupene gobe in morilce. Ta knjiga še posebej opozarja otroke, ki hodijo v šolo, kako lahko prepoznajo Žide s pomočjo karikatur njihovih fizičnih lastnosti, na straneh 6 in 7, jih podučuje, kako Židje zlorabljajo majhne dečke in deklice, na strani 30 in trdi, da židovska biblija dovoljuje vse zločine, na straneh 13-17,« je zapisano v poročilu za sodišče v Nürnbergu.

Opis knjige »Mešanec« na Amazonu pa jo označuje kot »odkrit poziv k uničenju Židovstva.«

Vsebuje tudi številne zgodbe o nevarnih živalskih vrstah kot so hijene, pijavke, kače in trakulje in jih primerja z Židi.

Nacistična protižidovska propaganda - nemško dekle pri židovskem zdravniku
Inge pri židovskem zdravniku: »Dve kriminalni očesi sta se zasvetili za očali, debele ustnice pa so se nasmejale.«

Knjige naj bi bile na voljo tudi ob skorajšnjem predvajanju dokumentarca z naslovom »Nepovedano o Auschwitzu.«

»Da Amazon prodaje nacistične slikanice, je že samo po sebi neverjetno, da jih ob tem še tiskajo v Britaniji, pa je grozljivo. To niso knjige za zbiratelje, ampak za naše otroke,« je dejal izvršni producent Sheldon Lazarus za Daily Mail.

Nacistična propaganda - Žid pedofil
Izkušnje Hansa in Else z neznanim moškim: »Tukaj imata, otroka, imam nekaj slaščic za vaju. Ampak oba morata z menoj.«

»Če lahko Amazon napove, kaj želite kupiti, potem bi morali biti sposobni tudi ustaviti to umazanijo. Ne morem razumeti, zakaj Jeff Bezos, najbogatejši človek na svetu, ne more spremljati, kaj se prodaja na spletni strani njegovega podjetja,« je zapisal eden od razočaranih kupcev Amazona.  

Vendar pa je več ljudi, ki so kupili »Strupeno gobo« obenem zapisalo, da je ta knjiga »dragocen dokument za boj proti propagandi.«

Nacistična propaganda - židovski oderuhi
Židovsko oderuštvo ali kako so nemškega kmeta izgnali iz domačije in kmetije:»Oče, ko bom nekoč imel svojo kmetijo noben Žid ne bo smel vstpiti v mojo hišo.«

»Priporočam to knjigo za vsakogar, kogar zanima vedenje o tem, kako se boriti proti antisemitizmu in izobraževati svet o tem, kaj je bil res nacizem in zakaj so izgubili vse,« je zapisal drug komentator.

»Če želite razumeti nacistično miselnost in odnos do Judov, je to to dobra izhodiščna točka. Začeli so tako, kot so začele tudi druge kulture in to počnejo še vedno – z indoktrinacijo otrok,« je zapisal tretji.

Toda nekateri so bili kritični do tega, da Amazon kuje dobiček iz prodaje takšnih knjig:

Naci propaganda - slikanice

»To je grd primer družbe, ki služi denar z rasizmom in primer korporacije, ki podpira razširjanje antisemitizma. To je zavržno. Amazon bi se moral obnašati bolje in prenehati s širjenjem sovraštva,« je zapisal nek kritičen komentator.

Delite članek