REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kuleba Blinknu razkril najboljše ameriško zdravilo za mačka (VIDEO)

Kuleba Blinknu razkril najboljše ameriško zdravilo za mačka (VIDEO)Ukrajinski zunanji minister se je ameriškemu kolegu zaupal, kako je v študentskih časih zdravil mačka. Vir: Posnetek zaslona, Telegram
Kuleba je ameriškemu kolegu povedal, da je »v študentskih časih, ko je imel mačka, za zajtrk rad jedel ameriško hitro hrano«.

Minister za zunanje zadeve Ukrajine Dmitrij Kuleba je ameriškega državnega sekretarja Antonyja Blinkna, ki je včeraj prispel v Kijev, povabil v eno od ameriških restavracij McDonald's, kjer mu je pripovedoval o svojih »vragolijah« iz mladosti.

Kuleba je ameriškemu kolegu povedal, da je »v študentskih časih, ko je imel mačka, za zajtrk rad jedel ameriško hitro hrano«.

»Ko sem bil študent, je bil moj najboljši obrok proti mačku v McDonald'su. Šel sem tja in si kupil dvojni cheeseburger, veliko kokakolo in to bi bil moj zajtrk proti mačku,« se je Dmitro Kuleba zaupal ameriškemu zunanjemu ministru. Blinken se je nato nasmejal in odvrnil, da se mu »to še nikoli ni zgodilo«.

Ameriški državni sekretar je namreč včeraj prispel na dvodnevni obisk v Kijev v znak podpore ukrajinski protiofenzivi, predvidoma pa bo napovedal nov paket ameriške pomoči v vrednosti več kot milijardo dolarjev.

Kot poroča CNN, je to že tretji obisk Blinkna v ukrajinski prestolnici od začetka ruske posebne vojaške operacije.

Kuleba je pred tem na skupni tiskovni konferenci z Antonyjem Blinkenom dejal, da sta razpravljala o dobavi raket dolgega dosega ATACMS in sistemov protizračne obrambe Kijevu.

Spomnimo, tudi obisk ameriškega predsednika Joeja Bidna je bil ovit v tančico skrivnosti, vse dokler se ni pojavil na trgu v glavnem mestu Ukrajine.

Tako kot Biden je tudi Blinken ukrajinsko mejo prečkal z vlakom iz Poljske.

Šele po prvih fotografijah je prišla potrditev, da je Washington od Moskve zahteval varnostna jamstva za Bidnovo potovanje.

Ameriška vlada je Ukrajini doslej namenila več kot 43 milijard dolarjev vojaške pomoči.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek