REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaos v Bukarešti: Ameriški vojaški helikopter strmoglavil na cesto, podrl dva semaforja in povzročil preplah

Kaos v Bukarešti: Ameriški vojaški helikopter strmoglavil na cesto, podrl dva semaforja in povzročil preplah»Prizemljitev« sploh ni bila prijetna, ne za posadko, še manj pa za domačine: ameriški Black Hawk, zveza NATO. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Helikopter črni jastreb (Black Hawk), ki pripada vojski ZDA, je danes moral zasilno pristati na ulici v Bukarešti, ob tem je podrl dva semaforja in povzročil prometne zastoje…

Žrtev k sreči ni bilo.

Helikopter je bil del skupine šestih takih letal, ki so vadila svoj nastop v prigodi obeleževanja Dneva zračnih sil Romunije in konca romunske vojaške misije v Afganistanu 20. in 21. julija.

Posnetki očividcev kažejo, da je helikopter nenadoma izgubil višino in priletel nizko nad avtomobili, preden je pristal na bližnjem križišču, ki ga je pred tem uspela sprazniti od ljudi in vozil lokalna policija.

Posadki helikopterja je pred zasilno prizemljitvijo uspelo poslati signal, da ima tehnične težave, so sporočili iz prometne policije.

Romunija, ki je tako kot Slovenija članica zveze NATO od leta 2004, na svojih tleh gosti poveljniški center zavezništva in ameriško postajo z balističnimi raketami.

Ameriško veleposlaništvo je sporočilo, da »pri reševanju razmer sodeluje z romunskimi partnerji«, več informacij pa bo objavilo pozneje.

Na kraju nesreče se mudijo predstavniki vojaškega tožilstva, toda šele po odstranitvi helikopterja bodo romunske oblasti v tem delu glavnega mesta lahko sprostile promet...

Delite članek