REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj se je zgodilo z dekletoma iz legendarne ruske skupine t.A.T.u.?

Kaj se je zgodilo z dekletoma iz legendarne ruske skupine t.A.T.u.?

Nekoč sta dve 16-letnici iz Rusije spravili na noge pol sveta s svojo hit pesmijo o ljubezni All the Things She Said. Toda njune legendarne skupine t.A.T.u. že skoraj 10 let ni več na sceni, v tem času pa sta dekleti prestali marsikaj. Šli sta skozi sestanke s psihologi, emigracijo, boj z rakom, popolno izgubo glasu, poroko v Sloveniji

Leta 2002 je svet sspoznal "singl" z naslovom All the Things She Said skupine t.A.T.u., ruskega pop dueta Julije Volkove in Elene Katine. Dekleti v šolski uniformi (kratkih karirastih krilih in belih dokolenkah), ki sta imeli komaj 16 let, sta se v videospotu poljubljali in peli, kako druga drugo spravljata ob pamet.

V resnici nikoli nista bili lezbijki. »Zame je to bila vloga … kot v filmu. Nikoli nisem bila lezbijka. Nikoli me niso privlačila dekleta,« je povedala Katina leta 2013 za Daily Beast.

Za celotnim šovom sta stala dva producenta, dva odrasla moška, ki sta prepričala dve najstnici iz otroškega zbora Neposedi, da uprizorita netradicionalen odnos. V izkoriščanju queer tematike sta videla velik potencial. In pravilno sta sklepala.

Skladba je bila 15 tednov na britanskih lestvicah in en teden na prvem mestu. V Ameriki se je prebila v Billboard Top 20. Skupina t.A.T.u je prodala na milijone albumov po vsem svetu, v sedmih državah je dobila zlati status, v petih pa platinasti.

Samo za en koncert na Japonskem je dobila pol milijona dolarjev honorarja. »V Aziji sva bili priljubljeni, ker tam vsi porniči temeljijo na šolarkah, enako sva izgledali medve na odru,« se je spominjala Volkova. Ko sta se vrnili z Japonske v Moskvo, sta si kupili stanovanje.

Na vrhuncu priljubljenosti, leta 2009, pa je skupina t.A.T.u razpadla. Po 10 letih skupnega delovanja sta se Katina in Volkova odločili, da potrebujeta solo kariero.

Rak, operacija in popolna izguba glasu

Rumeni tisk je veliko pisal o tem, kaj se je dogajalo z dekletoma iz škandaloznega tandema, odkar sta se razšli. Bivši producent Boris Renski je v intervjuju govoril, da je Volkova večkrat odpovedovala koncerte. Na primer v Kaliforniji, kjer se je koncert začel pripravljati že pol leta vnaprej, potem pa je Volkova v zadnjem trenutku zavrnila odhod, ker je naenkrat dobila strah pred letenjem. Tedaj se je skupina znašla na »črnem seznamu« ameriških promotorjev.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na: RUSSIA BEYOND

Komentarji