REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj bi Rusija počela z bazo na Luni? Akademija znanosti pojasnjuje …

Kaj bi Rusija počela z bazo na Luni? Akademija znanosti pojasnjuje …Roskosmos/Sergej Rjazanski

Izgradnja ruske baze na Luni trenutno zveni kot znanstvena fantastika, vendar bo potrebna za sklapljanje težkih letečih plovil za misije na Mars, je pojasnil direktor Inštituta za geokemijo in analitično kemijo Ruske akademije znanosti Jurij Kosticin za RIA Novosti.

Pred kratkim je bilo sporočeno, da naj bi Rusija na Luni postavila veliko in popolnoma operativno bazo med leti 2036 in 2040, opremljeno z moduli za vzdrževanje življenja in zaščito kozmonavtov pred sevanjem, centre za opazovanje Zemlje, sisteme za oskrbo z energijo in zveze, vesoljske laboratorije za eksperimente, zlasti na področju predelave lunarnih materialov in naravnih virov, a tudi za razvoj in proizvodnjo novih vesoljskih naprav in tehnologij. Baza bo predvidoma imela tudi lunarni astronomski observatorij.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na RUSSIA BEYOND

Delite članek