REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hrvaški novinarji v Kijevu zatočišče našli pri veleposlaništvu Srbije: »Tukaj je varno, Rusi ne bodo ciljali!«

Hrvaški novinarji v Kijevu zatočišče našli pri veleposlaništvu Srbije: »Tukaj je varno, Rusi ne bodo ciljali!«Novinarji iz Zagreba na nepričakovanem mestu odkrili »varno hišo« v oblegani Ukrajini... Vir: Posnetek zaslona, N1 Hrvaška

Hrvaška novinarka Ana Mlinarić se je oglasila v živo iz Kijeva in med drugim razkrila, da se skupaj z novinarsko ekipo zatekla v drug hotel v bližini srbskega in kitajskega veleposlaništva, saj Rusi v primeru bombnega napada na te lokacije - ne bodo ciljali.

»Pred pol ure smo sprejeli odločitev, da zamenjamo hotel, nastanjeni bomo v hotelu med veleposlaništvom Kitajske in veleposlaništvom Republike Srbije. Očitno je bilo ocenjeno, da je to kraj, tudi če bi prišlo do kakršnih koli napadov na Kijev, kamor Rusija ne bi ciljala,« je o najdbi varne hiše za novinarje s Hrvaške v oblegani Ukrajini, v oddaji v živo odkritosrčno naznanila poročevalka televizijske postaje N1.

»Tudi Hrvatom je jasno, da je srbsko veleposlaništvo v Kijevu,« je novico pokomentiral en uporabnik Twitterja, »'varna hiša' za vse, saj se je tudi ob tej žalostni prigodi ponovno potrdilo, da dobri odnosi Srbije z Rusijo prispevajo k miru in varnosti, tudi za državljane drugih držav.«

Delite članek