REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hit na Twitterju: Hrvaški obrambni minister se je prekrižal, nato pa je kamera ujela bizarno gesto …

Hit na Twitterju: Hrvaški obrambni minister se je prekrižal, nato pa je kamera ujela bizarno gesto …Nenavadna molitev - Damir Krstičević, hrvaški obrambni minister, vir: Twitter

Hrvaški obrambni minister Damir Krstičević je te dni ena od največjih zvezd na družbenih omrežjih, in to ne samo na Hrvaškem, še posebej na Twitterju, poroča Index.hr.

Minister si je dal dlani skupaj in nato malce počepnil, kar se je uporabnikom Twitterja zdelo kot pozdrav namaste, ki je povezan s hindujsko kulturo, poroča Novi list.

Kmalu je Krstičević na svetovnem spletu postal tarča posmeha zaradi videoposnetka, na katerem se vidi, kako se je prekrižal, nato pa - nekoliko počepnil. Ali pa so mu kolena klecnila?

Toda ... Ta groteskna gesta ni ničemer podobna, zato nihče na Hrvaškem ne zna razložiti, zakaj je Krstičević to počel, ugotavlja zagrebški portal Paraf.hr, v tekstu ciničnega naslova »Velik vernik, a ne ve niti, kako se križati. Poglejte, kaj je ušpičil!«.

Na posnetku, ki ga je predvajala televizijska hiša N1 se lepo vidi Krstičevića, kako pri molitvi stoji v sendviču med ministrom veteranov Tomom Medvedom, kandidatom HDZ-ja za župana Like Marijanom Kustićem in še nekaterimi veljaki iz vladajoče stranke HDZ.

V nekem trenutku so se vsi prekrižali, vendar je le Krstičević izvedel neki čuden gib, ki je nekaj med počepom v telovadnici in »klanjanja« v cerkvi.

Krstičevića tudi sicer imajo na Hrvaškem za posebneža, ki je pogosto tarča posmeha, na primer, ko je v saboru podivjal in razbil igračo, maketo letala, ki mu jo je po propadlem poslu hrvaške vlade glede nakupa ameriških vojaških letal F-16 barak, ki so jih prodajali Izraelci - podaril opozicijski poslanec.

Hrvaški obrambni minister je namreč maketo letala, ki mu jo je po zaključku svojega govora v hrvaškem parlamentu porogljivo podaril poslanec SDP Franko Vidović, srdito zagnal proti tlom, kasneje pa je svoj izbruh opravičeval s tem, da je pač »vojak« in da se »vojakom takšne stvari ne dela«.

Poimenovali so ga za »cepetavega ministra«, ki je nagnjen k neprimernim izpadom.

Vse to ga je pripeljalo do neslavnega naslova »zvezde družbenih omrežij«.

Hrvaški mediji mu očitajo, da »ministru očitno primanjkuje smisla za humor«, zato je zelo vprašljivo, kako je sprejel tudi zadnje bolj ali manj resne šale in kritike na svoj račun glede svojih nenavadnih religioznih praks ...

Nekateri uporabniki družbenih omrežij so si poskusili vzeti v bran nenavadno obnašanje obrambnega ministra Krstičevića: »Izživljate se na vojaku, ki je šel skozi Kalvarijo.«

Ampak - zaman.

Nato se je vsul plaz nasprotnih mnenj, med njimi pa tudi prav brutalen odgovor: »Če je 'vojak, ki je šel skozi Kalvarijo', pa zaradi tega ima slabe živce, tanko kožo, krhke občutke, veličastno podobo samega sebe in svojih zaslug ter boleha zaradi nekaterih psiho-somatskih težav, naj si poišče strokovno pomoč, in ne delo v ministrstvu. Kakorkoli, itak mi je vse plačano.«

Krešo Baljak, župan Samobora, pa je naposled hudomušno tvitnil, da je vsa godlja z ministrom Krstičevićem le posledica dejstva, da »ni bilo verske vzgoje v vojaški šoli bivše JLA«.

Komentarji