REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriški »Abramsi« v Ukrajini: Ne marajo blata, »svetijo« se v temi, pa še lahka tarča so za drone

Ameriški »Abramsi« v Ukrajini: Ne marajo blata, »svetijo« se v temi, pa še lahka tarča so za droneKer so bili ti močni tanki izdelani pred časom brezpilotnih letalnikov, je treba okrepiti njihov oklep, saj so še posebej občutljivi na napade dronov. Vir: Posnetek zaslona, X

Skoraj neizogibno je, da bo Ukrajina ostala brez dela tankovske armade, ki jo sestavlja 31 ameriških M-1 Abramsov, saj so, čeprav sodijo med najbolj zaščitene tanke na svetu, še posebej občutljivi na napade z droni, katerim so izpostavljeni vzdolž celotne frontne črte, navaja revija Forbes.

FPV droni namreč lahko ameriške tanke zadenejo tam, kjer je »Abramsov« oklep najtanjši: Na vrhu in bokih vozila.

»Glede na veliko in zelo tanko streho, debelo približno 25 milimetrov, lahko FPV tudi s starim protitankovskim nabojem prebije streho in ubije ali rani člane posadke, poškoduje elektroniko v tanku, ga zažge, kar prisili posadko, da se evakuira,« je zapisal Gabriel Silveira, opazovalec tankovskih akcij v Ukrajini.

Dodal je, da so bili ti tanki skonstruirani v času, ko se dronov še ni uporabljalo v vojaške namene, pa tudi, ko je bilo največ škode pričakovati od spredaj, a po njegovem mnenju je zdaj problem bočni oklep »Abramsa«.

Vendar, piše »Forbes«, ni nemogoče ubraniti M-1 pred brezpilotnimi letali FPV.

Ukrajinci so »izpopolnili« večino svojih tankov in okrepili njihov oklep – tako so okrepili tudi britanske Challengerje in nemške Leoparde.

Silveira navaja, da so najboljša rešitev za »Abramse« t. i. kletke, ki bi bile pritrjene ob straneh in na vrhu kupole, vendar tega ni bilo mogoče izvesti, dokler vreme ni suho - dodatna oprema bi namreč vplivala na težo tanka, ki bi zlahka obtičal v blatnem zimskem terenu.

Poleg tega so »Abramsi« že postali znani po tem, da ne marajo blata - njihova šibka točka so filtri, ki preprečujejo vdor umazanije v motor.

Torej, če štiričlanska posadka pozabi očistiti filtre na vsakih 12 ur, to lahko povzroči toliko škode na motorju, da je edina možnost remont tega oklepnika, in to na Poljskem.

Tanke Abrams ob tem poganja plinska turbina, podobno kot letala. Te so izjemno močne, uporabljajo lahko praktično vsako gorivo, od kerozina, bencina do nafte.

A po drugi strani bodo različna goriva proizvedla več ali manj dima, nekatera pa proizvedejo manj moči od drugih. Običajno zato v ameriški vojski uporabljajo za »Abramse« gorivo, namenjeno letalom. Gre za dizelsko gorivo, ki pa je redko kot kerozin.

Ob tem imajo »Abramsi« še dve težavi - so izjemno požrešni in porabijo najmanj okoli 720 litrov običajnega goriva na 100 kilometrov poti.

Iraški vojak-kuhar na "auspufu" Abramsa
Iraški vojak-kuhar na »auspufu« Abramsa. Vir: Reddit

A v blatu se te količine oziroma poraba še drastično poveča, kar so ugotovili že Nemci v drugi svetovni vojni.

Ob tem imajo te turbine še eno slabost, na kar je opozoril že polkovnik Douglas Macgregor - so izjemno vroče in se zato tanki »Abrams« odlično vidijo že na zelo daleč s pomočjo infrardečih senzorjev.

Zlasti premiki sredi noči zato postajajo nevarnejši. To je podobno, kakor da bi se svetili v temi. Izpusti tanka dosežejo 400 stopinj Celzija, tako da so v Iraku na teh izpuhih vojaki celo - kuhali.

Infrardeče senzorje pa danes nimajo samo drugi tanki, pač pa tudi droni.

Za »Abramse« je zato najbolje, da se ne premikajo prav veliko na bojišču.

In zato je »Abramsov« te dni tudi veliko v zaledju, ne pa na prvih bojnih črtah...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek