REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ali Babina votlina: milijarder je pred šestimi leti skrivnostno izginil, za seboj pa pustil odprto vilo ...

Ali Babina votlina: milijarder je pred šestimi leti skrivnostno izginil, za seboj pa pustil odprto vilo ...Pozabljeno bogastvo - shramba kot Ali Babina votlina

Steve Ronin, znan kot urbani raziskovalec, je na svoji spletni strani objavil posnetek zapuščene vile japonskega milijarderja, ki je ostala skoraj nedotaknjena.

»Ko sem prvič raziskal to mesto, nisem mogel verjeti svojim očem, kar sem videl. Zdelo se mi je nerealno in imel sem občutek, da sanjam. Najbolj noro je, da je imel ta moški to palačo le za to, da noter hrani svojo umetniško zbirko,« je razkril Ronin.

Prizorišče res spominja na sodobno Ali Babino votlino. Kot kažejo posnetki, vsepovsod, brez kakršnega koli reda, ležijo umetnine – slike, kipci, dragocene preproge …

»Najditelj« Ronin je ob videu, ki ga je posnel poudaril, da natančna usoda lastnika tega neverjetnega objekta ni znana, ampak da krožijo zgodbe, da je poneveril zajetno vsoto denarja in leta 2013 preprosto »poniknil« z obličja Zemlje, da bi se izognil sramoti sojenja in zaporniški celici.

Tako je vse svoje dragocenosti v naglici pustil za seboj.

Ronin je v zapuščeni palači odkril umetniško zbirko različnih skulptur in slik, za katere se ocenjuje, da so vredne približno milijon dolarjev.

Zanimivo je, da čeprav je bila hiša zapuščena in je samevala več kot šest let, ni bilo nobenih znakov vloma ali kraje, nobeno okno ni bilo razbito, vhodna vrata pa so bila nepoškodovana …

Ronin pa je to enigmo razpletel s pojasnilom, da je eden od razlogov za to, da je bila hiša skupaj z dragocenostmi, ki jih je hranila, nedotaknjen zato, ker se na Japonskem zelo malo - krade.

Delite članek