REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Pomurju znova nezakoniti prestopi meje

V Pomurju znova nezakoniti prestopi meje

Več tujcev po nezakonitem prestopu državne meje zaprosilo za mednarodno zaščito.
Pomurski policisti so včeraj v Bunčanih prijeli tujca, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zaprosila sta za mednarodno zaščito, zato so ju po zaključenih postopkih že odpeljali v azilni dom v Ljubljani.

Slovenski policisti so v minulih dneh obravnavali več podobnih primerov. Kot poroča STA, so namreč tudi na območju Bele Krajine, natančneje Žuničev, Učakovcev in Vinice konec tedna odkrili 18 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Izkazalo se je, da gre za 12 državljanov Alžirije in šest državljanov Maroka. 

O problematiki nezakonitih prehodov meje smo podrobneje pisali pred dvema tednoma, ko smo ugotavljali, da policisti na meji s Hrvaško vse težje obvladujejo begunske tihotapske poti. 

Ena najbolj obremenjenih pa je prav Policijska uprava Murska Sobota, kjer so lani zabeležili skoraj desetkrat več nedovoljenih vstopov v Slovenijo kot leto prej.

Članek omogoča: SOBOTA INFO

Delite članek