REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Znanstveniki v ZDA šele po 100 letih ponovno odkrili genialnost patentiranih »Teslinih ventilov«

Znanstveniki v ZDA šele po 100 letih ponovno odkrili genialnost patentiranih »Teslinih ventilov«Teslini ventili. Vir: Twitter
Presenetljivo je, kako to sto let staro odkritje še zmeraj ni popolnoma razumljeno.

Genialni ameriški znanstvenik srbskih korenin Nikola Tesla je znan po številnih izjemnih iznajdbah, najbolj pa seveda po rešitvah, ki so pripeljale do prenosa električne energije na daljavo s pomočjo izmeničnega toka, svojem motorju in tako naprej.

Toda ob električnih tokokrogih se je Tesla zanimal tudi za gibanje plinov in tekočin.

Zato te dni znanstveniki znova odkrivajo pozabljeno odkritje »Teslinih ventilov« ozirom makrofluidnih ventilov.

Gre za nenavadno oblikovane cevi s povratnim tokom, ki tekočino usmerjajo nazaj in s tem blokirajo pretok v nasprotni smeri.

Nikola Tesla
Nikola Tesla. Vir: Wikipedia

Zanke so namreč narejene tako, da tekočina zlahka teče v eno smer.

Ko pa se tok tekočine obrne, oblika cevi tekočino skorajda v celoti blokira.

Toda za razliko od drugih rešitev ta ne potrebuje dragih ventilov, črpalk in podobnega.

Prednost Tesline rešitve je, da nima gibajočih delov, ki se lahko izrabijo kot na primer vzmeti.

»Čeprav je Tesla znan kot čarovnik električnih tokov in tokokrogov je tudi njegovo manj znano delo o nadzoru tekočin resnično pred svojim časom,« pojasnjuje Leif Ristroph, profesor univerze New York in njenega Inštituta Courant za matematične znanosti.

Pri eksperimentiranju z replikami ventilov, patentiranih leta 1929, poskušajo sedaj ugotoviti, kako bi ti Teslini ventili lahko bili uporabni v 21. stoletju.

Kako to deluje, lahko vidite tudi v video simulaciji delovanja pri treh različnih hitrostih.

Voda je obarvana modro in zeleno in posnetek kaže, kako se tok še posebej močno prekinja pri višjih hitrostih tekočine.

Pri tem so turbolence v tekočini okoli 20 krat nižje kot v ceveh in ventilih standardnih oblik.

»To kaže na moč, s katero se nadzirajo tokovi, to pa bi lahko uporabili v številnih napravah,« so navdušeni znanstveniki.

Ti ventili bi lahko bili zato uporabni v okoljih z visokimi vibracijami.

Še bolj zanimivo je, da ti ventili delujejo bolje, ko tokovi pulzirajo ali prihajajo v oscilacijah. Ti ventili bi lahko bili zato uporabni v okoljih z visokimi vibracijami.

Ker avtomobili Tesla poslovneža Elona Muska proizvajajo manj vibracij, to verjetno ne bo rešitev za avtomobilsko industrijo, toda nekateri ocenjujejo, da bi ta rešitev lahko bila koristna na primer v raketah SpaceX, kjer pa vibracij – ne manjka.

»Presenetljivo je, kako to sto let staro odkritje še zmeraj ni popolnoma razumljeno, čeprav bi lahko bilo uporabno v modernih tehnologijah na načine, na katere te rešitve še nismo uporabili,« opozarja profesor Leif Ristroph.

Delite članek