REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaharova: Načrti Litve za prepoved izvoza igel v Rusijo bodo osrečili kitajske proizvajalce

Zaharova: Načrti Litve za prepoved izvoza igel v Rusijo bodo osrečili kitajske proizvajalceLahko postavite napis »Iz kljubovanja Rusiji« na svoji avtocesti z vsemi tistimi gumbi, žeblji, pletilnimi in šivalnimi iglami, je sporočila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Načrti Litve za »uničenje ruske industrijske zmogljivosti« s prepovedjo izvoza žebljev, gumbov, šivalnih in pletilnih igel v Rusijo lahko le razveselijo kitajske proizvajalce, ki so že pred tem uspešno nadomestili japonska avtomobilska podjetja na ruskem trgu, je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

Gre za odziv Zaharove na pisanje EUobserverja, ki je poročal, da Litva v okviru 12. paketa protiruskih sankcij Evropske unije predlaga uvedbo prepovedi izvoza gumbov, šivalnih in pletilnih igel v Rusijo.

»Pred enim letom sem bila na srečanju s kitajskimi poslovnimi predstavniki v Moskvi. Pogovarjali smo se in nenadoma se je na telefonu pojavilo sporočilo z novico, da so ZDA sprejele še en protiruski sankcijski ukrep, ki prepoveduje dobavo dvigal in sorodne opreme Rusiji. Po mnenju avtorjev te odločitve naj bi ta ukrep 'ohromil gradbeno industrijo v Rusiji'. Ko sem kitajskim kolegom prebrala to novico, so se začeli smejati. Dobesedno so planili v smeh. Po sankcijskem harakiriju japonske avtomobilske industrije na ruskem trgu so se uresničile najbolj mokre sanje kitajskih proizvajalcev, ki so v šestih mesecih znova potrdili resnico, da 'narava sovraži vakuum'. Lahko si predstavljam kako se bodo šele smejali kitajski proizvajalci pletilnih igel in gumbov, ko bodo izvedeli za načrte Litve za 'uničenje ruskih industrijskih zmogljivosti',« se je na Telegramu posmehnila Zaharova.

Ob tem je nekoliko ironično vprašala, kaj bo Litva naredila z vsemi svojimi zalogami gumbov in igel, če bo v Bruslju sprejeta taka odločitev?

»Morda lahko postavijo znak 'v škodo Rusije' na svojo avtocesto iz vseh tistih svojih gumbov, žebljev, pletilnih in šivalnih igel,« je zapisala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva ob pomenljivi ilustraciji (v tvitu zgoraj)...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek