REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ruski analitik: S sankcijami na LNG iz Rusije EU »osvobaja trg« za (dražji) ameriški plin

Ruski analitik: S sankcijami na LNG iz Rusije EU »osvobaja trg« za (dražji) ameriški plinKo Evropejci in Američani uvajajo sankcije proti ruskim LNG projektom in pravijo, da želijo, da bi Rusija manj zaslužila in spremenila svojo zunanjo politiko, je vse to neresnica, poudarja vodilni analitik Sklada za nacionalno energetsko varnost Rusije Igor Juškov. Vir: Posnetek zaslona

Ko govori o 14. svežnju sankcij proti Rusiji, lahko Evropska unija popolnoma prepove uvoz ruskega utekočinjenega zemeljskega plina (LNG) in zaradi tega trpi ali pa prepove le pretovarjanje utekočinjenega naftnega plina, je ocenil Igor Juškov, strokovnjak Finančne univerze ruske vlade. in vodilni analitik Sklada za nacionalno energetsko varnost.

»Ko Evropejci in Američani uvajajo sankcije za ruske projekte LNG in pravijo, da želijo, da bi Rusija zaslužila manj denarja in spremenila svojo zunanjo politiko, je vse to neresnica.

Niso tako neumni, da tega ne bi vedeli.

Čeprav se morda Ursula von der Leyen res tega ne zaveda,« je s kančkom cinizma na račun predsednice Evropske komisije dejal Juškov.

Po njegovih besedah ​​nekateri med Evropejci in Američani sicer razumejo, da so to sankcije le za izpodrivanje ruskega LNG in sprostitev trga za ameriški plin.

Juškov je poudaril, da bo Evropa v tem primeru »prepovedala« določeno količino goriva na domačem trgu in da ga ne bo izvažala.

Ko je komentiral možnost uvedbe sankcij za ruske naftne tankerje, je Juškov poudaril, da je to »izključno (potvorjena) slika priče«, saj takšni tankerji »že od 5. decembra 2022 niso vstopili v evropska pristanišča«.

»Tam ni goriva, v Evropi se ne popravljajo - vsi so servisirani v Aziji, tako da mislim, da ne bo sprememb pri upravljanju naftnih tankerjev,« je zaključil ekspert.

Pred tem je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen dejala, da bo novi, 14. sveženj sankcij EU proti Rusiji usmerjen na energetski sektor, bančne storitve in tehnologijo.

Belgijsko predsedstvo EU je namreč v petek sporočilo, da so se veleposlaniki držav Evropske unije dogovorili o uvedbi 14. svežnja sankcij proti Rusiji zaradi vojne v Ukrajini.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek