REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija želi z afriškimi državami trgovati v lokalnih valutah

Rusija želi z afriškimi državami trgovati v lokalnih valutahDedolarizacija: Zunanji minister Rusije je izjavil, da ruski in afriški partnerji delajo na zmanjšanju, čeprav postopoma, trgovine z ameriškim dolarjem in evrom v medsebojnih trgovinskih plačilih. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Afriške države in Rusija razvijajo strategijo sodelovanja za zamenjavo ameriškega dolarja in evra pri poravnavah.

Rusija in afriške države se usmerjajo k poravnavam v nacionalnih valutah, je v sredo razkril ruski zunanji minister Sergej Lavrov in dodal, da strani pripravljata dokumente o preureditvi mehanizma sodelovanja v okviru zahodnih sankcij.

Napoved Lavrova je bila podana na tiskovni konferenci o rezultatih dejavnosti ruske diplomacije v letu 2022.

Zunanji minister Rusije je prej izjavil, da ruski in afriški partnerji delajo na zmanjšanju, čeprav postopoma, trgovine z ameriškim dolarjem in evrom v medsebojnih trgovinskih plačilih.

»Kot veste, letos načrtujemo drugi vrh z Afriko, konec julija v Sankt Peterburgu, in zanj pripravljamo celo vrsto dogodkov, pripravljajo se dokumenti za preoblikovanje mehanizmov interakcije v soočenje s sankcijami in grožnjami … nova orodja za trgovinsko in naložbeno sodelovanje, sistemi dobavne verige, plačila,« je pojasnil ruski zunanji minister.

Ruski zunanji minister je v isti sapi dodal: »Prihaja do prehoda na poravnave v nacionalnih valutah, ta proces ni hiter, vendar je v teku in dobiva zagon.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek