REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Potrošniška moč Američanov se zmanjšuje

Potrošniška moč Američanov se zmanjšujeDružine z visokimi in srednjimi dohodki ter zahodna regija ZDA vodijo v upadu dohodka. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Vse večjemu številu odraslih Američanov so v zadnjih tednih padli dohodki, kar je po poročanju Bloomberga lahko znak oslabitve ameriškega trga dela.

Delež gospodinjstev, ki se soočajo z upadom dohodka, se je povečal z 10,7 odstotka v avgustu na 11,8 odstotka v prejšnjem mesecu, je pokazala raziskava ameriškega trga dela, ki jo je izvedlo analitično podjetje Morning Consult.

Družine z visokimi in srednjimi dohodki ter zahodna regija ZDA vodijo v upadu dohodka.

Približno 20 odstotkov vprašanih državljanov, ki zaslužijo 100.000 dolarjev ali več na leto, je dejalo, da pričakujejo padec dohodka v naslednjih štirih tednih.

Delež zaposlenih, ki so prijavili, da delajo dlje kot 35 ur, se je znižal na 46,7 odstotka, kar je 12-odstoten padec glede na september lani.

To predstavlja najnižjo stopnjo od pomladi 2021, kar namiguje na upočasnitev poslovne dejavnosti v ZDA, je pokazala raziskava.

Novica o vse manjši potrošniški moči Američanov je prišla po tem, ko so dohodki ameriških gospodinjstev, prilagojeni stopi inflacije, lani zabeležili največji padec v zadnjih 12 letih.

Podatki o dohodkih in revščini, ki jih je prejšnji mesec objavil ameriški popis prebivalstva, so pokazali, kako sta na gospodarske razmere v državi vplivala pandemija covid-19 in odziv ameriške vlade nanjo.

Stopnja revščine otrok se je od lanskega konca davčne olajšave za otroke iz obdobja pandemije več kot podvojila, sredi najhujše inflacije v zadnjih 40 letih.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek